PROFESIONALCI IZ BILEĆE: Loznica obeležava manifestaciju Dani Srpske u Srbiji, a evo šta je na programu (FOTO)
Foto: T.Ilić

vukov dom kulture

PROFESIONALCI IZ BILEĆE: Loznica obeležava manifestaciju Dani Srpske u Srbiji, a evo šta je na programu (FOTO)

Srbija -

Manifestacija ''Dani Srpske u Srbiji 2019'' počeće četvrtog i trajati do 10. septembra, imaće 23 programa sa tridesetjednim izvođenjem u dvadeset jednom gradu Srbije, a među njima je i Loznica, saopštio je loznički Centar za kulturu ''Vuk Karadžić''

Ova višednevna manifestacija kroz različite programe podstiče razmenu kulturnih ostvarenja i kulturne baštine, predstavlja investicione mogućnosti i učvršćuje vezu između srpskog naroda sa obe strane reke Drine.

foto: Kurir.rs/T. Ilić

U okviru ovogodišnje manifestacije loznička publika će na sceni Vukovog doma kulture narednog petka, 6. septembra, imati priliku da vidi pozorišnu predstavu ''Profesionalac'' po tekstu Dušana Kovačevića, koju će izvesti Zavičajni klub ''Osvit'' iz Bileće. Scenario i režiju potpisuje Miodrag Hrnjez Ljumo, a predstava počinje od 20 sati. Iz Centra ističu da su ulaznice besplatne i mogu se narednih dana preuzeti na blagajni Vukovog doma kulture od 8 do 14 sati.

Projekat ''Dani Srpske u Srbiji'' pokrenut je pre šest godina sa, kako se navodi, idejom da se građanima Srbije na uvek nov i jedinstven način predstavi Republika Srpska i njeni potencijali.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track