OD LOZNICE DO VUKOVE KUĆE U TRŠIĆU BICIKLOM: Iskoristili lepo vreme da pokažu kako se može brinuti o zdravlju (FOTO)
Foto: T.Ilić

tradicionalna manifestacija

OD LOZNICE DO VUKOVE KUĆE U TRŠIĆU BICIKLOM: Iskoristili lepo vreme da pokažu kako se može brinuti o zdravlju (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Morali su loznički četvorotočkaši danas 14. septembra bar privremeno da ‘’ustuknu’’ pred armijom dvotočkaša koja se poput lavine okretala od šetališta ispred Vukovog doma kulture u Loznici do, sedam kilometara udaljenog, Tršića, rodnog sela Vuka Stefanovića Karadžića.

foto: T.Ilić

Deveta sportsko-rekreativna manifestacija “Pokreni točak zdravlja” koju organizuje Turističke organizacije grada Loznice (TOGL), okupila je oko dve stotine biciklista svih generacija, a dan je bio kao stvoren za biciklizam.

Pedale su okretali i klinci predškolci,školarci, mame, tate kao i oni sedih glava, a na čelu ekipe Lozničana koji vole biciklizam nalazila se saobraćajna policija koja je ‘’raščišćavala’’ put. Biciklisti se nisu propisno ni zadihali, a već su bili u Klupcima gde su svratili na današnju ‘’Pitijadu’’.

Tu su posluženi slanim i slatkim pitama, a koje su pripremile ovdašnje domaćice. Mnogi su bili radi da ova pauza potraje što duže, motiva je bilo napretek i nije se znalo koja pita je od koje bolja, ali se moralo dalje.

Na cilju je kod Vukove spomen-škole u Tršiću ‘’vozače’’ dočekalo osveženje i brojna takmičenja u više zanimljivih discilina, sporoj vožnji, ''slalomu'', ubacivanju lopte u koš iz pokreta na biciklu, ’’slepa vožnja’’ s kraja na kraj košarkaškog terena i slične.

foto: T.Ilić

Svi najspretniji dobili su prigodne nagrade, a organizatori su bili veoma zadovoljni ovogodišnjim odzivom manifestaciji koji je bilo bolji nego lani. Osim same vožnje učesnici su ovom vožnjom podsetili nadležne na postojanje biciklističke staze od Loznice kroz Klupce koja bi trebalo da bude produžena skroz do centra Tršića, a koja često, pa ni danas, nije slobodna za bicikiste zbog na njoj uparkiranih vozila.

Cilj je da se istakne da u gradu ima mnogo ljubitelja biciklizma, svih generacija, i da je potrebno u gradu i okolini stvoriti znatno bolje uslove za njihovu vožnju.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track