PROCURILI DETALJI IZ DOSIJEA FARAONA IZ LESKOVCA:  Cvetanović osuđen jer je pucao, udarao ženu pištoljem i šutirao je, a ipak izabran i za DŽENTLMENA GODINE?!
Foto: Printscreen

CRTICE iz prošlosti gradonačelnika grada na jugu

PROCURILI DETALJI IZ DOSIJEA FARAONA IZ LESKOVCA: Cvetanović osuđen jer je pucao, udarao ženu pištoljem i šutirao je, a ipak izabran i za DŽENTLMENA GODINE?!

Srbija -

LESKOVAC - Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca. Znate ga odevenog poput faraona, možda se sećate njegove nagrađene bašte, a i njegov štiglić osvojio je šampionat u pesmi starih ptica.

Međutim... Tragom vesti koja se tiho, ali naširoko priča po Leskovcu, da Cvetanović, koji je u ovom gradu poznat po nadimku iz mladosti Mesko - "voli i ume da udari", ali i da "voli da postroji žene u opštini", list je otkrio da ovaj lokalni moćnik sa diplomom Medicinskog fakulteta ima krivičnu osudu za nasilje.

foto: Printscreen

Sudeći po krivičnoj presudi u koju je list imao uvid, Cvetanović je pucao, udarao drškom pištolja, šutirao svoju žrtvu, jednu ženu čije su ime i identitet poznati toj redakciji. Kako se saznaje, nije se samo ova premlaćena žena, koja je završila u bolnici na traumatologiji, jedina obraćala za pomoć i savet nevladinom sektoru.

Cvetanović je godinama neke zasmejavao, druge zgražavao. U obilju bizarnosti koje su do sada objavljene o dugogodišnjem funkcioneru, a kojima se i sam hvalio, tek ponekad je dospevao na novinske stupce kada je reč o ozbiljnijim stvarima - poslu koji mu je poveren. Pisano je o njegovom enormnom trošenju para za službena putovanja, uvećanju imovinskog stanja.

Ipak, ne osvrćući se, Cvetanović je nastavljao da deli srećne vesti o svojim uspesima.

Presuda od reči do reči

Blic doslovno prenosi presudu koju dugogodišnji gradonačelnik, koji je tukao i zaposlene u opštini, skriva:

- Okrivljeni Cvetanović je upao u stan na devetom spratu i opšteopasnom radnjom i opšteopasnim sredstvom izazvao opasnost po život žrtve tako što je ulaskom u stan iz futrole za pojasom izvukao pištolj marke CZ 9 mm sa fabričkim brojem 71280. Udario je rukohvatom od pištolja u predelu čela... Držeći pištolj u jednoj ruci prišao je žrtvi govoreći joj: "J.... li ti majku kurvinsku! Ja ću te ubiti", a drugom rukom je udarao žrtvu u predelu glave. Od tog udarca žrtva je pala između vitrine i fotelje u dnevnoj sobi. Potom kad je žrtva ustala... ona je uspela da priđe do njega videvši da je uperio pištolj u njenom pravcu... Uhvatila ga je za ruku pokušavajući da mu oduzme pištolj i skrene pravac cevi. Okrivljeni je pištolj držao u predelu njene glave... žrtva je i dalje pokušavala da mu otme pištolj, a tada je okrivljeni pritisnuo okidač, ispalio metak koji je prošao u neposrednoj blizini žrtve, pored njene ruke, i udario u zid - navodi se u krivičnoj presudi funckioneru...

... Na osnovu zapisnika sa uviđaja, pored vitrine je pronađena čaura. U zapisniku stoji i detaljan opis svih stvari koje je Cvetanović polomio u stanu i tragova krvi koji potiču od žrtve.

Jedan od svedoka na suđenju opisao je kako je izgledao njegov razgovor sa Cvetanovićem nakon povređivanja žrtve.

- Saopštio mi je da je žrtva povređena u saobraćajnoj nesreći i da se nalazi u bolnici - naveo je svedok.

Cvetanović je u svoju odbranu navodio da nikog nije želeo da ubije, da je pištolj izvukao iz straha od svedoka, da žrtvu nije udarao pištoljem već samo rukama jer je bio iznerviran.

List navodi i da je Cvetanović sklon i menjanju saradnica i da za to takođe ima javno objašnjenje - daje svima nove šanse. Tako su bile zaposlene tri lepe Leskovčanke, starosti od 27 do 30 godina na mestu pomoćnica gradonačelnika sa platom od 74.000 dinara. Dvema od njih - izborna funkcija pomoćnika gradonačelnika prvo je radno mesto u životu.

Gde se dedoše pare za rodnu ravnopravnost?

Dugogodišnji gradonačelnik Leskovca ne skriva, piše list, i javno govori da funkciju voli kao svoju porodicu, a sebe predstavlja kao funkcionera koji posebno vodi računa o rodnoj ravnopravnosti. Međutim, slika koju Cvetanović širi o sebi u javnosti nije tačna i ne odgovara stvarnom stanju stvari.

Naime, navodi list, Cvetanović u stavci "rodno budžetiranje" namenjuje novac za rodnu ravnopravnost ali ga ne isplaćuje. Tako se po budžetu izdvaja milion otprilike ali se zaista utroši četiri puta manje. Iako već godinama ne potroši novac, svake godine nameni se ista suma koja ne ode nevladinom sektoru koji se bavi raznim oblicima zaštite rodne ravnopravnosti. Nije jasno ni gde ga Cvetanović prenameni, jer toga nema u obrazloženju na kraju završnog budžetskog izveštaja.

(Kurir.rs/Blic/Željka Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track