INCIDENT U ŠABAČKOM VRTIĆU BAJKA: Dečak (6) ubo devojčicu (6) makazama u vrat!
Foto: Shutterstock

Incident

INCIDENT U ŠABAČKOM VRTIĆU BAJKA: Dečak (6) ubo devojčicu (6) makazama u vrat!

Srbija -

Nesreća: Za vreme časa likovnog mališan plastičnim makazama za papir povredio drugaricu, koja je zadobila posekotine

Šestogodišnji dečak izbo je makazama šestogodišnju devojčicu po vratu u vrtiću „Bajka“ u Šapcu. Povređeno dete pregledano je u Urgentnom centru, gde joj je rana sanirana, i ona je puštena kući.

Incident se dogodio u ponedeljak tokom dana, a majka je saznala da joj je ćerka povređena kada je došla po nju oko 15 časova.

Šok za roditelje

- Mojoj ženi vaspitačica je rekla kako je našu ćerku jedan dečak izbo makazicama po vratu, da je ona zaustavila krvarenje i da se ništa strašno nije dogodilo. Ubrzo je i meni, kad sam stigao u vrtić, ponovili istu priču. Ipak, mi smo je odveli kod lekara, zabrinuli smo se da se ne inficira - rekao je devojčicin otac. Doktori su zbrinuli devojčicu, a o incidentu obavestili su policiju, koja je ubrzo s roditeljima dečaka obavila razgovor.

Kako Kurir saznaje, devojčica je povređena malim plastičnim makazama. - Radi se o makazama za papir koje su stajale na stolu. Deca su na času likovnog izvodila uobičajene aktivnosti. Sve se desilo u trenutku, dečak je slučajno drugaricu zakačio makazama u vrat, a vaspitačica je odmah reagovala - kaže naš izvor.

foto: Kurir

Predškolska ustanova „Naše dete“ iz Šapca oglasila se saopštenjem u kojem se navodi da je vaspitačica koja je bila s decom u pripremno-predškolskoj grupi reagovala i zbrinula devojčicu koja je imala lakšu povredu, to jest posekotinu, koja je sanirana.

Istraga u toku

Pokrenuta je procedura po protokolu, nakon koje će biti utvrđeno kako je došlo do povrede. - Ne krivimo nikog za incident, naročito ne tog dečaka. Smatramo da su vaspitači odgovorni za bezbednost dece dok su u grupi. Istražni organi daće svoju reč o ovom slučaju - kažu roditelji devojčice.

Kurir.rs/Ana Medić Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track