SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE
Foto: Pokrajinska vlada

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE

Srbija -

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje kojim se Кliničkom centru Vojvodine daje saglasnost za radove na rekonstrukciji i adaptaciji objekta Interne klinike u Novom Sadu. Za te radove je opredeljeno 547,5 miliona dinara, a novac je obezebdila Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, preko Programa obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

Na sednici je doneto i rešenje kojim se Кliničkom centru Vojvodine daje saglasnost za radove na rekonstruciji zajedničkog objekta Кlinike za neurohirurgiju, Кlinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Кlinike za anesteziju. Radovi u ukupnoj vrednosti od 213,9 miliona dinara obuhvataju unutrašnje i spoljne građevinske i stolarske radove, hidroizolaciju, termoizolaciju, betonske i limarske radove.

Pokrajinska vlada je izdvojila 25,8 miliona dinara za finansiranje radova na tekućem održavanju objekta OŠ „Žarko Zrenjaninˮ u Gospođincima, dok je OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja” u Vrdniku usmereno četiri miliona dinara za adaptaciju krova na objektu u Jazku.

Sredstva u iznosu od 17,4 miliona dinara usmerena su opštini Bačka Palanka za rekonstrukciju sportske sale u Gajdobri, dok je opštini Vrbas usmereno 13,9 miliona dinara za gasifikaciju Srednje stručne škole „4. juli”, OŠ „Svetozar Miletić” i vrtića „Poletarac” (PU „Boško Buha”). Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmajˮ u Novom Sadu usmereno je sedam miliona dinara za realizaciju projekta korišćenja geotermalne energije za grejanje i hlađenje.

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track