Najnovije vesti

RANIJE SU JELI MEKIKE BEZ NIŠTA, ALI NIŠLIJE SAD IMAJU NOVU MODU: Najpopularnije hot-dog mekike!
Foto: Youtube Printscreen

mekika fest za vikend

RANIJE SU JELI MEKIKE BEZ NIŠTA, ALI NIŠLIJE SAD IMAJU NOVU MODU: Najpopularnije hot-dog mekike!

Srbija

NIŠ - Još jedan popularan niški doručak dobija svoj festival u Nišu, pa će od 11. do 13. oktobra u Parku Svetog Save svoje proizvode izložiti mekikari. Osim što će moći da degustiraju mekike i proizvode koji idu uz ovu hranu, posetioci će moći da prate i muzički program.

 

Organizatori kažu da se mekike tradicionalno jedu prazne, ali da sada mušterije zahtevaju razne dodatke, pa će ponuda na festivalu biti raznolika, a posetioci će moći da probaju čak i hot-dog mekiku, pišu Južne vesti.

 

Ranije su se jele čiste - mekike "bez ništa". Sad zahtevaju sve - šećer u prahu, razne prelive. Rendaćemo kačkavalj, mazati sirom, kremom, pravićemo tuniske krofne i to je neka vrsta mekika gde odozgo ide jaje, zatim hot-dog mekika, sa viršlom - kaže predsednik sekcije proizvođača mekika Dragiša Pavlovski.

 

 

Organizatori najavljuju prisustvo desetak proizvođača mekika i krofni.

 

Predsednik Unije pekara Bratislav Vukadinović kaže da ovaj festival nije bio planiran, ali su uspeli da ga organizuju u poslednji čas.

 

Planiraju da manifestacija postane niška tradicija, kao Dani bureka, a najavljuje da će već sledeće godine biti mnogo više učesnika.

- Cilj nam je da uvažimo ono što je u tradiciji našeg grada. Burek i mekika najdraži niški doručci. Na putu smo da burek brendiramo kao niški proizvod - rekao je Vukadinović.

 

Osim mekika, jogurta, kiselog mleka, piva i drugih jela i pića, na festivalu će biti i muzički program koji je planiran od 18 sati. Počinje programom za decu, zatim nastupaju folkloristi, a od 20.30 će di-džej puštati popularnu muziku.

 

(Kurir.rs/Južne vesti)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...