Najnovije vesti

Predsednik Pokrajinske Mirović danas obišao radove na izgradnji puta Stapar–Sivac
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske Mirović danas obišao radove na izgradnji puta Stapar–Sivac

Srbija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na prvoj fazi izgradnje lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar–Sivac, u opštini Sombor, za šta je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila više od 150 miliona dinara.

foto: Pokrajinska vlada

Reč je o saobraćajnici ukupne dužine 15 kilometara, koja će se graditi u tri faze i koja će, kako je najavljeno, biti završena do kraja 2021. godine.

„Ovo je zajednička inicijativa Pokrajinske vlade, Grada Sombora i Opštine Kula. Istovremeno, ovo je i najduža saobraćajnica koju finansira Pokrajinska vlada. Ovaj put bio je planiran šezdesetih godina i nikada nije realizovan. Završićemo i ovu saobraćajnicu u roku, jer je od ogromnog značaja za građane Sombora, Kule i Apatina“, izjavio je predsednik Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

U protekle tri godine, kako je dodao Mirović, na teritoriji Sombora Pokrajina je uložila više od 500 miliona dinara za infrastrukturne projekte, za izgradnju Industrijske zone, kao i za projekte vodosnabdevanja u naseljenim mestima Sombora.

„Izgradnja puta je projekat o kom se govori i koji se čekao decenijama. Omogućiće bolju saobraćajnu povezanost i izmeštanje teretnog saobraćaja iz okoline Sombora“, kazala je gradonačelnica Dušanka Golubović.

foto: Pokrajinska vlada

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

(Pokrajinska vlada)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...