DS i SNS zajedno na vlasti u Smederevskoj Palanci

velika koalicija

DS i SNS zajedno na vlasti u Smederevskoj Palanci

Srbija -
Demokrate su u maju formirale opštinsku vlast sa SPS, ali su zbog nestabilnih odnosa u koaliciji raskinuli sporazum

SMEDEREVSKA PALANKA - U Smederevskoj Palanci opštinski odbori Demokratske stranke i Srpske napredne strane potpisali su danas sporazum o zajedničkom formiranju vlasti, nakon odluke demokrata da raskinu koalicioni sporazum sa socijalistima.

Sa DS-om i SNS-om u novoj lokalnoj koaliciji će, kako je saopšteno biti i Srpski pokret obnove i Demokratska stranka Srbije. "I Demokratska stranka i Srpska napredna stranka i SPO i DŠ su na svojim opštinskim odborima, i od višeg stranačkog rukovodstva dobile saglasnost za ovu koaliciju", rekao je predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke i aktuelni predsednik opštine Radoslav Milojičić Kena.

Sporazum je, kako je saopšteno, potpisan u prostorijama Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci. Demokratska stranka je krajem maja formirala opštinsku vlast sa Socijalističkom partijom Srbije, ali je, kako je navedeno, zbog nestabilnih odnosa u koaliciji, koji se odražavaju na funkcionisanje lokalne samouprave uz saglasnost viših stranačkih organa odlučila da iz ove koalicije izađe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track