Počinje gradnja Regionalnog startap centra u Priboju, prvog u Zlatiborskom okrugu
Foto: Opština Priboj

Počinje gradnja Regionalnog startap centra u Priboju, prvog u Zlatiborskom okrugu

Srbija -

Ugovor o izgradnji Regionalnog startap centra potpisali su prošle nedelje predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i Aleksandar Vučur, direktor ArTek inženjeriga, čime otpočinje realizacija projekta vrednog 50 miliona dinara. Čak 42 miliona dinara finansiraće Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dok će opština finansirati deo oko izgradnje i rekonstrukcije prostora u iznosu od 8,8 miliona dinara.

Zahvaljujući se Ministarstvu za inovacije i tehnološki razvoj, predsednik opštine Lazar Rvović istakao je značaj izgradnje prvog ovakvog centra na Zlatiborskom okrugu i četvrtog u Srbiji, što je još jedan pokazatelj opredeljenja Vlade Srbije da Priboju kao strateškom mestu, uz revitalizaciju škola u vrednosti od preko 500 miliona dinara u ovoj godini, pomogne i sa ovim startap centrom koji će imati veliki značaj za obrazovanje, inovacije i dalji održivi razvoj Priboja.

Aleksandar Vučur, direktor ArTeka firme koja je imala najbolju ponudu na javnom tenderu, potvrdio je da je ova renomirana firma spremna da u roku od 90 dana i bez obzira na vremenske uslove završi vrlo kompleksne radove - od građevinskih adaptacija prostora, hidrotehničkih radova, mašinske instalacije i drugih, gde je postignut i načelni dogovor da u svakom segmentu u kom to projekat dozvoljava, angažuje i lokalne izvođače i radnu snagu što bi bio još jedan benefit za opštinu Priboj.

Koordinator Regionalnog inovacionog startap centra u Priboju Danilo Prijović kazao je da je otvaranjem startap centra planirana saradnja sa privrednim subjektima iz Zlatoborskog okruga kako bi im se omogućilo unapređenje proizvodnje. Takođe saradnja će se odvijati i sa neprivrednim subjektima kao što su škole, lokalne samouprave, zdravstvo kao i bezbednosne strukture.

Direktor Industrijskih parkova Priboj Milomir Lučić istakao je da će preduzeće kao koaplikant pratiti i pomagati u svim procesima izgradnje i tehničkog prijema centra, i nakon otpočinjanja radi uzeti učešće u maksimalnom korišćenju centra u interesu razvoja grada, Slobodne zone i Industrijskih parkova Priboj.

Prema rečima potpisnika Ugovora, cilj projekta jeste obezbeđivanje potrebnih uslova i jednakih šansi za realizaciju i razvoj inovacionog preduzetništva i inovacionih ideja kroz unapređenje infrastrukturnih uslova za razvoj inovacija u privredi na teritoriji opštine Priboj i celokupnog Zlatiborskog okruga.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track