DAN POSLE EKSPLOZIJE KOD KRUŠEVCA: 2 povređena van životne opasnosti, ekipe Srbijagasa rade na trajnom saniranju kvara
Foto: Kurir/Ž.M.

Stanje u Velikom Golovodu

DAN POSLE EKSPLOZIJE KOD KRUŠEVCA: 2 povređena van životne opasnosti, ekipe Srbijagasa rade na trajnom saniranju kvara

Srbija -

Stanje u Velikom Golovodu pored Kruševca, u rejonu gde se sinoć dogodila eksplozija kada je u jednom privatnom stambenom objektu usled curenja gasa, tokom noći je stabilizovano.

Nema više koncentracije gasa u zemljištu ni potencijalne opasnosti od novih incindenata.

Prema rečima direktorke kruševačke Opšte bolnice dr Vesne Stević Gajić, stanje dvoje povređenih u sinoćnoj eksploziji je stabilno i nisu životno ugroženi.

- Imaju opekotne pretežno po licu i rukama, jedan muškarac se nalazi na Odeljenju intenzivne nege, a drugi je na Odeljenju hirurgije. Ljudi su se vratili svojim kućama - istakla je direktorka za Kurir.

Ekipe Srbije gasa će u narenom periodu raditi na trajnom saniranju kvara.

Da podsetimo, u Velikom Golovodu, pored Kruševca, u privatnom stambenom objektu u blizini raskrsnice prema Kobilju, došlo je do eksplozije koja je uzrokovana curenjem gasa.

Usled oštećenja magistralnog voda, gas je kroz tlo najverovatnije došao u nelegalno prikačenu kanalizaciju. Na licu mesta su nakon incidenta bile ekipe Policijske uprave Kruševac i Vatrogasno spasilačke jedinice, Gradske uprave sa gradonačelnicom Jasminom Palurović i stručna lica iz Srbijagasa.

Meštanima u neposrednoj blizini magistralnog cevovoda naloženo je da otvore kuće i da privremeno napuste objekte. Iz preventivnih razloga zbog mogućih novih problema sa izlivanjem gasa u ovom delu je privremeno bila isključena električna energije i obustavljen saobračaj na delu puta prema Kobilju.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja