Opština Ruma će u saradnji sa Pokrajinom realizovati novi veliki projekat
Foto: Pokrajinska vlada

Opština Ruma će u saradnji sa Pokrajinom realizovati novi veliki projekat

Srbija -

Opština Ruma će u saradnji sa Pokrajinom realizovati novi veliki projekat. Na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Opština Ruma je danas od Pokrajine dobila 200 miliona dinara za rekonstrukciju ulica 15.maj i 15.avgust. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovor o dodeli sredstava predsedniku Opštine Ruma Slađanu Mančiću, a za rekonstrukciju dve veoma prometne ulice iz opštinskog budžeta biće izdvojeno dodatnih 120 miliona dinara.

foto: Pokrajinska vlada

"Zadržali smo ritam dobre saradnje sa višim nivoima vlasti u ovom slučaju sa Upravom za kapitalna ulaganja i Pokrajinskom vladom, tako da zajedno finansiramo rekonstrukciju dve, za naš grad, izuzetno važne ulice: 15.maj i 15.avgust. Moram da napomenem da mi izdvajamo iz našeg budžeta gotovo 120 miliona dinara, što nisu mala sredstva, ali zajedničkim snagama u realizaciju projekta ulazimo brže i sigurno da bi takve kapitalne projekte bez podrške viših nivoa vlasti bilo mnogo teže realizovati. Svim našim građanima, posebno stanovnicima te dve ulice, ovaj projekat će doneti bolje i kvalitetnije uslove za život", izjavio je predsednik Mančić i poručio da se Ruma konstantno razvija i postaje moderan grad.

foto: Pokrajinska vlada

"Uvek postoje ulice koje treba da se urede, saniraju, ali moram da priznam da smo mi u prethodnom periodu iskoristili svoj uticaj i dobru poziciju i mnogo novca, od Republike i Pokrajine, povukli u naš grad upravo za ulaganje u putnu infrastrukturu za rekonstrukciju ulica. I tako je iz godine u godinu, od Buđanovaca, preko Glavne ulice, Sremske ulice, Miloša Crnjanskog, mnogih ulica u seoskim mesnim zajednicama, tako da i ove dve ulice, od gotovo tri kilometra, apsolutno su jedne u nizu. Svakako nastavljamo sa ulaganjima i u narednom periodu", rekao je Mančić.

foto: Pokrajinska vlada

Pokrajina je izdvojila 3,9 milijardi dinara za infrastrukturne projekte u AP Vojvodini, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima ukupno 22 lokalne samouprave.

foto: Pokrajinska vlada

Uručujući ugovor predsedniku Opštine Ruma, pokrajinski premijer se našalio da je Ruma lokalna samouprava koja puni i pokrajinski i republički budžet, te da je red da im se deo novca vrati.

foto: Pokrajinska vlada

Uručivanju ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Кovačević.

foto: Pokrajinska vlada

Ulica 15. maja rekonstruisaće se gotovo u celosti, od Кudoške ulice do Orlovićeve ulice, dok će radovima u Ulici 15. avgusta biti obuhvaćen deo ulice koji se proteže od Orlovićeve do Iriške ulice.

foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track