Mirović postavio kamen temeljac za izgradnju „Wellnes“ centra u Adi
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović postavio kamen temeljac za izgradnju „Wellnes“ centra u Adi

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović postavio je danas u Adi u Rekreacionom centru „Adica“ kamen temeljac za izgradnju „Wellnes“ centra.

Prema projektu, planirana su tri bazena s termalnom vodom, a vrednost investicije je 438 miliona dinara.

foto: Pokrajinska vlada

„Prepoznali smo značaj ovog projekta jer je turizam privredna grana u veoma snažnom uzletu. Danas u Vojvodinu dolaze turisti iz svih delova sveta. Svi projekti koje smo planirali u protekle četiri godine su realizovani. Opština Ada prepoznala je ovaj projekat kao izuzetno važan za privredni razvoj. Imamo inicijativu i potrebu da pomažemo ovakve investicije“, kazao je Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Za nekoliko nedelja, kako je dodao Mirović, očekuje nas i ugovor za radove na pristupnim saobraćajnicama na Mostu kod Ade.

foto: Pokrajinska vlada

„Vojvodina je postala veliko gradilište bez promašenih investicija. Broj nezaposlenih pada iz meseca u mesec i trenutno na posao čeka manje od 100.000 ljudi, što se nije desilo poslednjih 20 godina“, kazao je predsednik Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Opštine Ada Zoltan Bilicki rekao je da će izgradnjom ovog centra turistička ponuda opštine biti znatno unapređena.

„Ovo je jedan od najznačajnih objekata u istoriji Ade. Verujemo da će doprineti i razvoju drugih privrednih grana. I ubuduće ćemo raditi zajedno na razvoju naše opštine“, izjavio je Bilicki.

foto: Pokrajinska vlada

Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić.

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track