PORODICA SA 5 DECE SPASENA IZ PEŠTERSKIH SMETOVA POSLE 9 SATI: Da nisu došli, ne znam koliko bismo... možda pola sata
Foto: RINA

Deca drhte, plaču, sve smo teže disali unutra

PORODICA SA 5 DECE SPASENA IZ PEŠTERSKIH SMETOVA POSLE 9 SATI: Da nisu došli, ne znam koliko bismo... možda pola sata

Srbija -

Oluja se stuštila bukvalno za deset minuta, zaustavio sam kola, nadajući se da će mećava stati jer je postalo nemoguće voziti, ništa se nije videlo. Oluja je, međutim bila sve jača, vetar je duvao, ništa se nije videlo, ispričao je Ibrahim

Sjenica. - Posle devetočasovne drame, u noći između srede i četvrtka na putu Duga Poljana - Sjenica iz smetova je izbavljena porodocia Krasnići, a u kolima je bilo petoro male dece.

Oni su se oko 15 sati zatekli na putu blizu sela Brnjica kada se na visoravan naglo spustila oluja, počeo da duva jak vetar, u kolima je osim oca Ibrahima bila i njegova supruga koja je u osmom mesecu trudnoće i njihovih petoro dece, najstarije ima 12, najmlađe tek godinu dana.

- Oluja se stuštila bukvalno za deset minuta, zaustavio sam kola, nadajući se da će mećava stati jer je postalo nemoguće voziti, ništa se nije videlo. Oluja je, međutim bila sve jača, vetar je duvao, ništa se nije videlo - ispričao je danas Ibrahim.

Za sat sneg je već skoro pokrio kola, problem je bio i što je sneg zatvorio auspuh kola, motor nije mogao da radi, u kolima je bilo sve hladnije.

- Deca su drhtala od hladnoće, plaču, trudna supruga takođe. Ja nisam mogao ništa drugo da preduzmem osim da govorim deci i supruzi da će neko naići da će nas spasiti. Situacija je, međutim bila sve teža, sve smo teže disali unutra, bilo je sve ledenije. Pokušao sam da izađem, da krenem nekud, da tražim pomoć, ali, i pored svih pokušaja nisam uspevao da otvorim vrata - kaže Ibrahim opisujući dramu.

Posle devet sati čekanja, kad su snage bile na izmaku, pojavili su se spasioci.

- Da se nisu pojavili, ne znam koliko bismo još izdržali, možda pola sata, ili sat... Očistili su sneg, izvukli nas iz kola, ugrejali smo se u policijskoj stanici u Dugoj Poljani. Hvala tim ljudima, spasili su nam živote - veli Ibrahim.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track