ZBOG SNEGA VANREDNO U POŽEGI, SJENICI I CRNOJ TRAVI: Nanosi ogromni, bez struje silna domaćinstva u požeškom kraju
Foto: Kurir / Z. Š.

mećava napravila probleme širom srbije

ZBOG SNEGA VANREDNO U POŽEGI, SJENICI I CRNOJ TRAVI: Nanosi ogromni, bez struje silna domaćinstva u požeškom kraju

Srbija -

BEOGRAD - Snežne padavine praćene jakim vetrom stvorile su probleme širom Srbije zbog čega su pojedini putni pravci zatvoreni za saobraćaj, u pojedinim opštinama proglašena je vanredna situacija, a kod Sjenice, gde je stanje i dalje alarmantno, jedna osoba je preminula zbog smrzavanja.

Vanredna situacija zbog problema uzrokovanih snežnim padavinama danas je proglašena u Požegi, Sjenici i Crnoj Travi.

U devet sela na teritoriji opštine Požega uvedena je vanredna situacija zbog nemogućnosti da čišćenja neprohodnih puteva redovnim merama.

Veliki problem je izazvalo i oštećenje elektrovodova pa je veliki broj domaćinstava ostao bez električne energije, a zbog velikih smetova vozila elektrodistribucije nisu mogla da dođu do svih mesta gde su kvarovi nastali.

Vanredna situacija proglašena je u selima Tometino Polje, Ljutice, Duškovci, Mršelji, Loret, Tabanovići, Papratište, Gornja Dobrinja i Dražinovići, prenosi Glas zapadne Srbije.

Na teritoriji opštine Ivanjica sneg je dostigao visinu od oko 40 centimetara, a u selima na višoj nadmorskoj visini se, usled olujnog vetra, stvaraju nanosi zbog čega su pojedini putni pravci potpuno neprohodni.

U selima nedaleko od Ljubovije, na planini Bobija, nameti snega viši od jednog metra otežavaju čišćenje puteva, a tri sela - Savković, Gornji Košalj i Gornje Trešnjice su od juče ujutru bez struje.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a, zbog povećanih snežnih padavina angažovani su na više lokacija u Srbiji u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu i eventualnom spasavanju.

Putari su sinoć i u toku noći na Pešteru evakuisali ljude iz 70 vozila, u zavejanom automobilu na putu u reonu sela Sušica nadomak Sjenice pronađeno je beživotno telo 66-godišnjeg muškarca, koji je umro od posledica smrzavanja.

Vlažni kolovozi, u planinskim predelima sa snegom

U nižim predelima kolovozi su suvi ili mestimično vlažni dok u planinskim predelima treba računati sa snegom na kolovozu.

Poslednji radni dan u ovoj nedelji obeležiće promenljive vremenske prilike, pretežno oblačno vreme, i sa slabim snegom uglavnom na planinama, saopštio je AMSS.

Temeperature su i u toku ovog jutra ispod nultog podeljka, a jak mraza u mnogome otežava čišćenje i prohodnost puteva, jer i bačena so pri niskim temeparturama nema pravi efekat, pa na pojedinim deonicama moguća je poledica, ali i led na putu. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije": na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05:15 časova, nema zadržavanja. Od strane Mađaraskih pograničnih organa, njihov granični prelaz Tompa je zatvoren za sve vidove saobraćaja ( GP Kelebija sa naše strane). Kamioni na Horgošu, na izlazu čekaju 90 minuta, a na Batrovcima 240 minuta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track