Na "Somovijadi" najteži ulov 5.670 grama

Mali Zvornik

Na "Somovijadi" najteži ulov 5.670 grama

Srbija -
Za najuspešnijeg od 70 takmičara u ulovu soma proglašen Dušan Rakić iz Kanjiže koji je ulovio primerak te ribe težak 5.670 grama, a nagrađen je prelaznim i pobedničkim peharom, medaljom i vrednom ribolovačkom opremom

MALI ZVORNIK - Najuspešnijim učesnicima dvodnevnog takmičenja, 15. "Somovijade", koja je u okviru manifestacije "Drina je smisao života" završena danas na Drinskom jezeru kod Malog Zvornika, uručena su priznanja i nagrade, a ulovljeno je ukupno sedam somova

Za najuspešnijeg od 70 takmičara u ulovu soma proglašen je Dušan Rakić iz Kanjiže koji je ulovio primerak te ribe težak 5.670 grama, a nagrađen je prelaznim i pobedničkim peharom, medaljom i vrednom ribolovačkom opremom.

Drugo mesto u takmičarskom delu osvojio je Andraš Tot iz Kanjiže za upecanog soma od 2.670 grama, a treći je bio Živko Janković iz Loznice, koji je ulovio "brku" težine 2.100 grama.

U okviru "Somovijade" danas je priređeno i takmičenje u kuvanju riblje čorbe od više vrsta ribe kojima Drina obiluje, a prema oceni stručnjaka, od 24 prijavljena učesnika, najukusniju je spremio Jožef Sabo iz Kanjiže.

Direktor Turističke organizacije Malog Zvornika Vojislav Stamenković rekao je da četvorodnevna manifestacija "Drina je smisao života" ima veliki značaj za tu opštinu i da je njen cilj da se objedine sportsko-rekreativne i kulturne aktivnosti uz trgovinu i turizam.

On je dodao da bi ta reka trebalo da spaja ljude, a ne da ih razdvaja i da je zbog toga nastao naziv manifestacije, koja će biti završena sutra regatom na 22 kilometara dugoj stazi Drine od Velike Reke do Malog Zvornika.Prema njegovim rečima, nadmetanje u lovu soma održano je na 12 kilometara kvadratnih Drinskog jezera, a centralne aktivnosti bile su na obali u mestu Sakar, dok je na tom takmičenju učestvovalo 70 ribolovaca iz Srbije, drugih zemalja bivše Jugoslavije i Mađarske.

U okviru današnjeg programa prikazano je akrobatsko skijanje na vodi, priređena pokazna vežba Žandarmerije, kao i međunarodni plivački maraton koji je organizovan u saradnji sa lozničkim plivačkim klubom "Drina", a bio je postavljen i izložbeno-prodajni sajam hrane, vina, domaće radinosti i starih zanata, naveo je Stamenković.

Predsednik Opštinske organizacije sportskih ribolovaca "Drinsko jezero" iz Malog Zvornika Dragan Kostadinović rekao je Tanjugu da je na dvodnevnoj "Somovijadi" ulovljeno ukupno sedam somova i da su to ulovi dve ekipe iz Kanjiže, jedne iz Kragujevca i jedne iz Loznice.

On je dodao da je prvo mesto na takmičenju nagrađeno, prema njegovoj oceni, vrhunskim "somolovačkim" štapom i mašinicom, da je druga nagrada takođe vredna, a da je trećeplasirani dobio digitalni fotoaparat marke "Olimpus".

Ovoga puta je izostao revijalni deo "Somovijade" koji je priređivan ranijih godina, ukazao je Kostadinović.

Sve aktivnosti manifestacije "Drina je smisao života" priredili su Skupština opštine Mali Zvornik, Opštinska organizacija sporstkih ribolovaca "Drinsko jezero" i Turistička ogranizacija Malog Zvornika, uz podršku darodavaca koji su obezbedili nagrade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track