Najnovije vesti

BRAT (15) I SESTRICE IZ ALIBUNARA NOĆAS DOBILI SMEŠTAJ: Zajedno premešteni u ustanovu, dobro su i NISU RAZDVOJENI (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

živeli bez roditelja, sami i gladni

BRAT (15) I SESTRICE IZ ALIBUNARA NOĆAS DOBILI SMEŠTAJ: Zajedno premešteni u ustanovu, dobro su i NISU RAZDVOJENI (FOTO)

Srbija

BEOGRAD - Deci iz Alibunara noćas je obezbeđen smeštaj. Šestoro dece, koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, tokom noći su smeštena u odgovarajuću ustanovu za nezbrinutu decu u Vojvodini.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Deca koja žive bez oca i majke u Kozjaku zajedno su tokom noći prebačeni u odgovarajuću ustanovu na teritoriji Vojvodine. Oni su dobro i svi su na istom mestu, nisu razdvojeni, nezvanično saznaje RTS.

Trebalo bi da nadležne službe tokom dana provere njihovo zdravstveno stanje. Još nema zvanične potvrde ovih informacija.

Šestoro dece živelo je samo i brinulo se samo o sebi pošto ih je majka napustila a otac je u zatvoru. 

Nakon toga, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zatražio je od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da hitno dostavi informacije o slučaju.

Takođe je naložilo republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru. Zatim je i zaštitnik građana Zoran Pašalić, na osnovu saznanja iz medija, pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar.

Zbog hitnosti slučaja, Centru je dao rok od 15 dana da izvesti o svom radu.

Republički i pokrajinski ombudsman zajedno rade na ovom slučaju zbog teške situacije u kojoj se deca nalaze, ali i zbog preplitanja nadležnosti na ovom slučaju. Stručni nadzor pokazaće ko je napravio propust u ovom slučaju.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...