Gradonačenica Dragana Mitrović: Volonterska mreža odlično funkciniše, više od 200 ih je svakodnevno na terenu
Foto: Grad Vršac

Volonteri u Vršcu dele dezinfekciona sredstva

Gradonačenica Dragana Mitrović: Volonterska mreža odlično funkciniše, više od 200 ih je svakodnevno na terenu

Srbija -

Štab za vanredne situacije u Vršcu uvojio je inicijativu volonterske mreže i obezbedio dovoljnu količinu dezifekcionih sredstava, koja se dele svima onima koji, iz raznih razloga ne smeju da napuštaju svoje domove ili nisu u prilici da ih nabave.

Gradonačenica Vršca Dragana Mitrović kaže da je ideja volontera bila i da se na sve bočice zalepe nalepnice sa svim kontakt brojevima telefona, koji su od velike važnosti, pogotovo za starije od 65 godina i hronične bolesnike.

foto: Grad Vršac
  • Volonterska mreža odlično funkcioniše, više od 200 volontera svakodnevno je na terenu. Sredstva za dezinfekciju ne dele se samo penzionerima, nego i ljudima koje volonteri sretnu na ulici. I informacije na bočicama odlična su ideja, jer se ispostavilo da nemaju sva domaćinstva pristup lokalnim medijima, preko koji obaveštavamo građane o preduzetim merama i akcijama. Sada su im kontakt telefoni Centra za pomoć građanima u vanrednom stanju dostupni i na ovaj način, ali i na bilbordima koje smo postavili širom grada - rekla je Mitrović.
foto: Grad Vršac

Podsećamo da je Grad Vršac pre nekoliko dana započeo dezinfekciju javnih površina, kako u samom gradu, tako i u selima.

Grad Vršac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track