U KRALJEVU NEMA NOVIH ZARAŽENIH: Čekaju se rezultati 2 uzorka, nema ni kršenja zabrane kretanja
Foto: Privatna Arhiva

nastavlja se dezinfekcija javnih površina

U KRALJEVU NEMA NOVIH ZARAŽENIH: Čekaju se rezultati 2 uzorka, nema ni kršenja zabrane kretanja

Srbija -

Štab za vanredne situacije grada Kraljeva saopštio je da u ovom gradu nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronom, da su tri uzorka koja su u četvrtak poslata - negativna na Kovid19, dok se rezultati za dva, poslata u petak, očekuju u popodnevnim časovima.

foto: AMG

- Nije bilo sugrađana koji su prekršili zabranu kretanja, a jedna osoba prekršila je meru samoizolacije i kažnjena je kućnim pritvorom u trajanju od tri meseca. Istovremeno, preduzete su i mere protiv neodgovornih vlasnika ugostiteljskih objekata, a rađeno je i na suzbijanju nelegalnog linijskog prevoza, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da pripadnici Odeljenja civilne zaštite nastavljaju aktivnosti na dezinfekciji objekata kolektivnog stanovanja i javnih površina u Kraljevu, sa akcentom na prostore ispred trgovinskih objekata koji će u nedelju svoja vrata otvoriti za starije od 65 godina.

Štab za vanredne situacije grada Kraljeva najavio je da će od ponedeljka povećati broj lokacija na gradskom i seoskim područjima, na kojima će građani besplatno moći da preuzmu dezinfekciono sredstvo Natrijum hipohlorit, namenjeno dezinfekciji spoljnih površina.

Štab je još jednom apelovao na Kraljevčane da se pridržavaju propisanih mera i da boravak van kuće svedu na minimum, uz poštovanje svih mera zaštite.

J. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track