U KRALJEVU SE RADI UPRKOS KORONA VIRUSU: Gradi se Zavod za javno zdravlje, nova bolnica i škola
Foto: Kurir/J.S.

paralelno se radi i na još nekoliko infrastrukturnih projekata

U KRALJEVU SE RADI UPRKOS KORONA VIRUSU: Gradi se Zavod za javno zdravlje, nova bolnica i škola

Srbija -

KRALJEVO- Radovi na izgradnji zgrade kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, koje sa 137 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, uprkos korona virusu, nastavljeni su, a paralelno se radi i na još nekoliko infrastrukturnih projekata u gradu na Ibru.

- Treća faza radova na završetku ovog objekta odvija se normalnim tempom, s tim što smo preduzeli mere zaštite da ne dođe do kontakata velikog broja ljudi na gradilištu, kaže Vukosav Konjikušić, koordinator projekata Kancelarije Vlade Republike Srbije.

Po njegovim rečima, aktivni su i radovi u Specijalnoj bolnici „Agens“ u Mataruškoj banji, a asfaltira se i jedan deo puta u Žičkoj reci, gde su završeni radovi na fekalnoj kanalizacionoj mreži.

- Za sedam do deset dana očekujemo i rušenje stare osnovne škole „Sveti Sava“ u Ribnici i početak izgradnje novog obrazovnog objekta, a vrednost planiranih radova iznosi 395 miliona dinara. Uprkos vanrednom stanju, moramo i dalje raditi, ali uz velike mere opreza, dodaje Konjikušić.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track