U PIROTSKOM OKRUGU 16 OBOLELIH OD KORONE: Više od 600 pod nadzorom lekara
Foto: Profimedia

čeka se još rezultata

U PIROTSKOM OKRUGU 16 OBOLELIH OD KORONE: Više od 600 pod nadzorom lekara

Srbija -

Zavod za javno zdravlje u Pirotu je danas saopštio da je na području Pirotskog okruga labaratorijski potvrđeno 16 pozitivnih na korona virus od 62 uzorkovanih, od toga je 14 u Pirotu, sa napomenom da je jedan potvrđeni preminuo, pa je shodno tome, stanje potvrđenih slučajeva u Pirotu 13.

Dodaje se da je broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, oko 120 i svi su u izolaciji.

Pod zdravstvenim nadzorom je više od 600 ljudi na nivou Pirotskog okruga, koji su porodično vezani, ili u bliskom kontaktu sa obolelima.

U pirotskoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano troje pacijenata od kojih je jedan laboratorijski potvrđen slučaj, dok će preostalo dvoje biti danas uzorkovano.

Troje bolesnika hospitalizovano je u Nišu, i, prema poslednjim informacijama, u stabilnom su stanju, dodaje se u saopštenju.

Danas će se uzorkovati brisevi od novoobolelih i sutra će se slati na ispitivanje nadležnoj ustanovi u Nišu.

"Naredne nedelje očekujemo da dom zdravlja u Pirotu počne sa uzimanjem uzoraka, koji će se slati na analizu, što će biti naknadno objavljeno", rečeno je u saopštenju Zavoda.

"Situacija u Pirotu i susednim opštinama u Pirotskom okrugu je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali u narednim danima rizik od oboljevanja raste pa je od ogromne važnosti da se poštuje apel da se ostane kod kuće i da se poštuje socijalna distanca, jer virus aktivno cirkuliše u populaciji", poručeno je u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja