KRALJEVO: 3. krug dezinfekcije stambenih zgrada, na redu stepeništa i gelenderi! Rusi dezinfikuju Valjevo
Foto: Ana Paunković

dezinfikovan prostor između stambenih zgrada, ispred banaka, pošte, prodavnica.

KRALJEVO: 3. krug dezinfekcije stambenih zgrada, na redu stepeništa i gelenderi! Rusi dezinfikuju Valjevo

Srbija -

KRALJEVO - U Kraljevu danas počinje treći krug dezinfekcije ulaza u stambene zgrade, a kako je najavio gradonačelinik Predrag Terzić, biće dezinfikovani ne samo ulazi, već i stepeništa, gelenderi, celokupan prostor između stanova.

Pripadnici civilne zaštite su tokom vikenda sa radnicima javnih komunalnih preduzeća "Vodovod" i "Čistoća", i uz stručni nadzor ekipa Zavoda za javno zdravlje Kraljevo obavili dezinfekciju grada.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu tog grada, dezinfikovan je prostor između stambenih zgrada, ispred banaka, pošte, prodavnica.

Valjevo: Ruski vojnici dezinfikuju zdravstvene ustanove

Tri kamiona i autobus sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije stigli su jutros u Valjevo, gde su odmah započeli dezinfekciju Opšte bolnice. Kako je navedeno na zvaničnom sajtu tog grada, planirano je da se spolja i iznutra dezinfikuju najpre zdravstvene ustanove.

Valjevo su juče posetili medicinski stručnjaci iz Rusije, koji su sa članovima Štaba za vanredne situacije analizirali situaciju u gradu i potrebe za pomoć tom gradu u borbi protiv virusa korona.

Kako je rekao rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite Gradske uprave grada Kraljeva Zdravko Maksimović, u cilju brže i efikasnije dezinfekcije, akcija je realizovana baš u vreme zabrane kretanja, kada na ulicama nema građana.

Prema jučerašnjim podacima, zabeležena su dva nova slučaja zaraženih virusom korona na teritoriji grada Kraljeva, što čini da je ukupan broj zaraženih četiti jer je od posledica tog virusa jedna osoba preminula.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track