POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI: U Kraljevu preminuo doajen srpskog novinarstva Milan Glišović (82)
Foto: RTS Kraljevo

OSTAVIO DUBOK TRAG

POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI: U Kraljevu preminuo doajen srpskog novinarstva Milan Glišović (82)

Srbija -

Doajen srpskog novinarstva Milan Glišović preminuo je u Kraljevu u 82. godini života, posle duge i teške bolesti.

Ostavio je značajan trag u srpskom radio i televizijskom novinarstvu kao osnivač i urednik Dopisništva RTS u Kraljevu, a bio je i dopisnik “Radio Beograda” i “Večernjih novosti”.

Novinarsku karijeru je započeo u “Ibarskim novostima” i “Radio Kraljevu”. Donosio je priče sa kriznih područja i ratišta ali i otkrivao najlepšu stranu Srbije. Voleli su ga svi prijatelji, kolege, gledaoci.

U istoriji jugoslavenskog novinarstva ostaće upamćen kao autor antologijskih repotaža o ljudima i krajevima u koje niko nije kročio. Donosio je i priče iz sveta o uspešnim i nadarenim Srbima. Ostavio je iza sebe da živi jedna od najlepših manifestacija koju je svojim entuzijazmom osnovao pre skoro tri decenije - “Dane jorgovana” u Ibarskoj klisuri.

Milan Glišović bio je dobitnik brojnih novinarskih i društvenih priznanja “Zlatnog mikrofona” i “Nagrade za životno delo” Udruženja novinara Srbije i Jugoslavije, godišnje nagrade RTS-a, nagrade “Svetozar Marković”, a u arhivi Radio televizije Srbije čuvaju se i njegove neponovljive kratke filmske price.

Milan Glišović biće sahranjen u četvrtak, na Starom groblju u Kraljevu.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track