PRVI DAN POBEDE U ČAČKU: Nema novoobolelih, duže od 24 sata nije bilo prijema u bolnicu
Foto: RINA

dobre vesti

PRVI DAN POBEDE U ČAČKU: Nema novoobolelih, duže od 24 sata nije bilo prijema u bolnicu

Srbija -

U Čačku, gde je testirano 36 uzoraka, nema novozaraženih, dok su u Gornjem Milanovcu od 11 uzoraka tri pozitivna na virus korona, saopštio je danas Radni tim za praćenje širenja korona virusa.

U Gornjem Milanovcu 81 osoba je u izolaciji, a u Lučanima i Ivanjici u protekla 24 sata nije bilo pozitivnih na virus korona.

U Opštoj bolnici u Čačku nije bilo prijema, a kako su naveli iz Zavoda za javno zdravlje u staračkim domovima, sa kojima se kontaktira dva puta dnevno, nije bilo osoba sa povišenom temperaturom.

Dva negovatelja koja su imala kontakt sa osobama kod kojih je potvrđen virus korona su izolovani, uzet je bris i čeka se rezultat.

U prijemno trijažnoj ambulanti bolnice obavljena su tri pregleda, a trenutno je na infektivnom odeljenju hospitalizovano 20 pacijenata, od čega je jedan na respiratoru.

Dva lica su prethodnog dana otpuštena iz bolnice, a tri pacijenta će iz Kragujevca tokom dana biti vraćene u Čačak i smeštene u privremenu bolnicu za lakše pacijente u Atenici.

U ambulanti Ljubić bilo je 20 pregleda, od toga devet sa povišenom temperaturom, osam je poslato u laboratoriju, a jedan na rendgen pluća.

U izolacionoj sobi Doma zdravlja obavljen je jedan pregled i Hitna pomoć je odradila, takođe, jedan pregled sa povišenom temperaturom.

U privremenoj bolnici u Atenici i dalje je pet pacijenata i očekuje se tri nova iz Kragujevca, a u samoizolaciji nalazi se 271 osoba.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track