SLABOVIDOG ČAČANINA LAZARA NI KORONA NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Uspešni sportista istrčao polumaraton iza svoje zgrade
Foto: RINA

NE PRESTAJE DA TRENIRA

SLABOVIDOG ČAČANINA LAZARA NI KORONA NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Uspešni sportista istrčao polumaraton iza svoje zgrade

Srbija -

Čačak – Ako nešto dovoljno želite, onda ne postoje prepreke da to i ostvarite. Tako je i u ovoj vanrednoj situaciji. Dok su mnogi razočarani što ne rade teretane i ne mogu da vežbaju, uspešni čačanski paratriatlonac, Lazar Filipović, istrčao je polumaraton iza svoje zgrade.

„Ne prestajem da treniram i sada to radim onako kako propisane mere dozvoljavaju. Jedini način da to i ostvarim u ovoj situaciji jeste bilo trčanje iza zgrade i nije mi bilo teško. Vreme i prosek nisam jurio, jer unutar 21 195 metara imao sam čak 480 okreta“, rekao je Lazar.

Međutim, ovaj uspešni sportista pomerio je sve granice i pre mnogo godina, kad je odlučio da će se baviti biciklizmom, iako je rođen kao slabovid sa mogućnošću vida svega tri posto. Uprkos tome, Lazar je pre devet godina postao prvak Evrope u paratriatlonu, pobedio na Svetskom kupu u Francuskoj, Engleskoj i Španiji.

„Nije bilo lako, ali uspeo sam uz pomoć i podršku roditelja. Biciklizam je moja ljibav od malih nogu i sa njim sam spoznao sve svoje mogućnosti. Pored toga, volim trčanje, i sa svojim slabovidim kolegom Goranom Nikolićem istračao sam 10 punih maratona za 10 dana, od Kragujevca do Mostara (422 km), što niko do tada nije ostvario“, ispričao je Lazar.

Za ovog Čačanina sport je najvažnija, ali nije jedina oblast u kojoj postiže rezultate. Jer, iako vidi kao kroz lupu diplomirao je na Fakultetu medicinksih nauka u Kragujevcu i postao fizioterapeut.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track