NA KOSOVU I METOHIJI JOŠ 37 ZARAŽENIH OD KORONE: Ukupno 598 slučajeva, 123 pacijenata ozdravilo
Foto: EPA / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS

NA KOSOVU I METOHIJI JOŠ 37 ZARAŽENIH OD KORONE: Ukupno 598 slučajeva, 123 pacijenata ozdravilo

Srbija -

Devetoro zaraženih je iz opština Ljipljan, šestoro iz Prištine, petoro živi u opštini Prizren, četvoro je iz opštine Podujevo, dvoje iz opštine Zubin Potok i po jedan slučaj u opštinama Štimlje, Vitina i Zvečan

PRIŠTINA - Takozvani ministar zdravstva tzv. Kosova Arben Vitia saopštio je večeras da su na Kosovu i Metohiji danas obavljena ukupno 353 testa i otkriveno 37 novih slučajeva zaraženih koronavirusom, čime je ukupan broj porastao na 598 slučajeva.

Istovremeno 21 osoba je ozdravila, čime je broj onih koji su ozdravili povećan na 123.

Devetoro zaraženih je iz opština Ljipljan, šestoro iz Prištine, petoro živi u opštini Prizren, četvoro je iz opštine Podujevo, dvoje iz opštine Zubin Potok i po jedan slučaj u opštinama Štimlje, Vitina i Zvečan.

Prema Nacionalnom institutu javnog zdravlja Kosova iz Severne Mitrovice su dobili informacije o dve osobe koje su preminule u Severnoj Mitrovici i jedna osoba iz Leposavića, čime je broj preminulih povećan na 15.

Od 8. februara do danas u laboratorijama NIJZ je izvršeno ispitivanje 5.009 sumnjivih uzoraka, dok zaposleni u Institutu i drugim relevantnim institucijama redovno kontaktiraju i nadgledaju situaciju ukupno 6.351 kontakat obolelih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track