NAPAD NA SRBINA U LJUBOŽDI: Kamenovana kuća povratnika Žarka Zarića
Foto: Youtube Printscreen

učestali napadi na srbe

NAPAD NA SRBINA U LJUBOŽDI: Kamenovana kuća povratnika Žarka Zarića

Srbija -

KOSOVSKA MITROVICA - Nepoznate osobe kamenovale su u utorak uveče kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda, opština Istok, potvrdio je načelnik Pećkog okruga Milo Stevanović.

Stevanović je za Kosovo onlajn rekao da se napad dogodio sinoć nešto posle 23 sata i da je na kući pričinjena manja materijalna šteta. Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj. Stevanović je najoštrije osudio poslednji u nizu napada na Srbe i srpsku imovinu.

"Kontinuirani napadi na povratnike i njihovu imovinu stvaraju u srpskoj zajednici osećaj straha i neizvesnosti, imajući u vidu da ovakvi slučajevi ostaju nerasvetljeni", istakao je Stevanović.

On je apelovao na nadležne organe da počinioce privedu pravdi, jer nekažnjeni zločini prete da budu ponovljeni. Zarić je i prošle godine je bio meta napada, kada su nepoznate osobe opljačkale njegovu kuću, a u februaru ove godine u Istoku ga je privela kosovska policija, navodi Kosovo onlajn.

Nakon saslušanja kod javnog tužioca u svojstvu svedoka, kako je tada rekao, on je pušten na slobodu. Zarić je povratnik u Ljuboždu od 2017. godine.

U poslednje vreme na Kosovu i Metohiji je zabeležen povećan broj napada ili podmetanja požara na kućama Srba povratnika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track