NABAVKA MEDICINSKE OPREME ZA LEŠNICU: Dobrotvorka donirala 10.000 evra za potrebne aparate
Foto: T.Ilić

humano

NABAVKA MEDICINSKE OPREME ZA LEŠNICU: Dobrotvorka donirala 10.000 evra za potrebne aparate

Srbija -

LOZNICA – Vrednu medicinsku opremu nabaviće zdravstvena stanica u Lešnici, koja radi u okviru lozničkog Doma Zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’, zahvaljujući velikodušnosti Ljiljani Jančić koja je ovoj ustanovi poklonila deset hiljada evra.

Kako preciziraju iz Doma zdravlja, novac je namenjen za kupovinu defibrilatora, EKG, autoklava i rekonstrukciju stomatološke stolice za Lešnici što će u ovoj varošici podići kvalitet zdravstvene usluge. Biće sprovedena javna nabavka i kupljena planirana medicinska oprema. Direktorka Doma zdravlja dr Branka Krasavac uručila je donatorki zahvalnicu za pomoć i zahvalila se što će uz pomoć vrednih aparata zdravstvena usluga biti dostupnija i efikasnija jer ’’podrazumeva opremu visokih standarda, a pacijentima savremeniju dijagnostiku i lečenje’’.

Ljiljana Jančić, živi u Loznici, ali je iz obližnje Lešnice, a dugo godina je radila u Švajcarskoj i nije joj prvi put da pomaže lozničko zdravstvo. Ona je u januaru ove godine lozničkoj Opštoj bolnici poklonila 20 hiljada evra što je, kako je tada rekao direktor bolnice dr Milan Todorović, najveća donacija dobijena od privatnog lica. Od te donacije bolnica je nabavila aparat za elektrohirurško varenje krvnih sudova, tri mobilna aspiratora, pet EKG aparata i po jedan mobilni respirator i mobilni defibrilator.

foto: T.Ilić

Tada je rekla da planira da pomogne i zdravstvenu stanicu u Lešnici kao i da je njen suprug pomagao drugima do kraja života, pa ona nastavlja ono što je on radio. Što je tada obećala, sada je i učinila.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track