IZMEĐU DVA ZVORNIKA: U nedelju otvaranje Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića na jedan dan (FOTO)
Foto: T. Ilić

ZA LAKŠI ODLAZAK NA IZBORE

IZMEĐU DVA ZVORNIKA: U nedelju otvaranje Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića na jedan dan (FOTO)

Srbija -

Prema informacijama sa obe strane Drine, iz opštine Mali Zvornik i Grada Zvornika (RS), most kralja Aleksandra I Karađorđevića, čija rekonstrukcija još traje, u nedelju će biti privremeno otvoren za prešački saobraćaj.

Preko mosta će moći da se pređe u periodu od 7.00 do 21.00, a, kako je precizirano u saopštenju sa leve obale, postignut je dogovor da se zbog sutrašnjih lokalnih i parlamentarnih izbora koji se održavaju u Srbiji građanima koji žive u Zvorniku, a imaju pravo da glasaju u Srbiji omogući prelazak mosta.

Deo najvažnijih radova na mostu je završen i stekli su se uslovi da u nedelju bude privremeno otvoren, saopšteno je i na sajtu malozvorničke opštine.

foto: T. Ilić

Most kralja Aleksandra I Karađorđevića, odnosno malogranični prelaz preko Drine između dva Zvornika zatvoren je zbog rekonstrukcije krajem avgusta prošle godine. Predviđeno je da radovi traju godinu dana, a Vlada Srbije izdvojila je ranije 600.000 evra za rekonstrukciju mosta koji devet decenija spaja dva Zvornika.

Prema ranijoj najavi, na mostu će biti urađena antikorozivna zaštita, peskarenje i farbanje, zamena kompletne kolovozne konstrukcije, odvodi atmosferskih voda i urađena rasveta. Stari most, kako ga zovu meštani, spojio je dva Zvornika 1929, a svečano je otvoren i osvećen januara 1930. u prisustvu kralja Aleksandra čije ime nosi.

Prema ugovoru sa izvođačem, radovi bi trebalo da budu završeni do avgusta ove godine, a trajno otvaranje mosta željno iščekuju građani sa obe strane Drine kojima je on najkraća veza.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track