Najnovije vesti

POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH: Evo šta Gradski štab za vanredne situacije preporučuje Užičanima
Foto: Rina

PRETEŽNO LAKE FORME, ALI...

POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH: Evo šta Gradski štab za vanredne situacije preporučuje Užičanima

Srbija

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica, na današnjoj sednici razmatrao je aktuelno stanje u vezi sa epidemijom korona virusa na području grada i konstatovao da je na teritoriji Užica došlo do povećanja broja zaraženih.

Trenutna situacija je posledica nepridržavanja preporuka nakon ukidanja vanrednog stanja i neodgovornog ponašanja dela građana.

Prisutne su pretežno asimptomatske i lake forme zaraze, ali to ne može da bude razlog za olako prihvatanje novonastale situacije.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da se u svemu pridržavaju preporuka i naloženih mera od strane Kriznog štaba Republike Srbije.

Povećan rizik zaraze postoji prilikom prisustva na većim skupovima u zatvorenom prostoru, na veseljima, žurkama, posete tržnim centrima i drugim mestima na kojima se okuplja veliki broj ljudi. Preporuka epidemiologa je da se posebno obrati pažnja na održavanje distance, ličnu hugijenu, pranje ruku i nošenje zaštitne maske.

U javnom prevozu se striktno moraju poštovati mere Kriznog štaba koje podrazumevaju nošenje zaštitnih maski.

Obaveza svih ustanova, organa uprave i drugih javnih službi je da preduzmu sve propisane mere za bezbedno pružanje usluga građanima i zaštitu zaposlenih.

Gradski štab za vanredne situacije pratiće stanje na području Užica i u skladu sa epidemiološkm procenama predlagati dodatne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...