MEDICINSKI TIM STIGAO IZ KRAGUJEVCA: Opšta bolnica u Novom Pazaru dobila pojačanje u borbi s koronom
Foto: Printscreen RTV Novi Pazar

Na zahtev direktora Mahmutovića

MEDICINSKI TIM STIGAO IZ KRAGUJEVCA: Opšta bolnica u Novom Pazaru dobila pojačanje u borbi s koronom

Srbija -

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg profesor doktor Slobodan Milisavljević, stigao je danas u Novi Pazar na čelu tima kragujevačkih lekara, kako bi pomogli lekarima novopazarske Opšte bolnice u organizaciji i zbrinjavanju pacijenata obolelim od korona virusa.

Tim stručnjaka iz Kragujevca došao je u Novi Pazar na zahtev direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića.

Više od 60 medicinskih radnika u bolnici u Novom Pazaru zaraženo je korona virusom.

"Ovo je već druga ekipa lekara iz Kragujevca koja za poslednjih nedelju dana dolazi u Novi Pazar", rekao je direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

On je istakao da je pomoć iskusnih lekara: anestetičara, infektoologa, anesteziologa, od velikog značaja posebno u momentu prepunih bolničkih kapaciteta na infektivnom, grudnom, očnom i ušnom odeljenju i s obzirom na činjenicu da se od juče u Opštoj bolnici leče i najteži pacijenti na stacionarnim respiratorima.

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju Milisavljević pohvalio je rukovodstvo Opšte bolnice, ceo medicinski kadar i kako je kazao, požrtvovanost i znanje koje su uneli u lečenje ove teške pandemije koja je zadesila ceo svet.

"Mi imamo u poslednjih nekoliko dana ponovo skok novoobolelih, posebno na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Kasnije analize pokazaće uzrok. U većini bolnica kapaciteti su popunjeni, a mi po naredbi Ministarstva zdravlja činimo sve napore da se pomogne Opštoj Bolnici u Novom Pazaru u ljudstvu, tehnici i organizaciji same kovid bolnice", kazao je Milisavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track