NIKAD VIŠE PACIJENATA U LOZNICI: Pregledana 163 pacijenta u trijaži, najviše od početka epidemije
Foto: Kurir/ T.Ilić

Dom zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’

NIKAD VIŠE PACIJENATA U LOZNICI: Pregledana 163 pacijenta u trijaži, najviše od početka epidemije

Srbija -

LOZNICA - Tokom jučerašnjeg dana pregledana su 163 pacijenta u trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’, što je najviše od početka pandemije, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Tokom vanrednog stanja broj pregledanih nije prelazio 40, ove sedmice ih je bilo svakodnevno više od sto da bi u petak bio dostignut, za sada, maksimalan broj.

Na Infektivno su iz trijažnog centra upućena 42 pacijenta. Urađeno je 130 laboratorijskih nalaza, 87 snimaka pluća pri čemu su dijagnostikovane 72 pneumonije. U Domu zdravlja juče je uzeto 19 briseva, koliko je i dobijeno iz Šapca, poslati su na analizu i rezultati se očekuju u toku dana. Inače, sada se u trijažni centar, u kome rade četiri medicinske ekipe, najviše javljaju građani koji imaju od 30 do 64 godine, odnosno radno sposobno stanovništvo.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu za 10. Jul, u Mačvanskom okrugu potvrđeno je 104 pozitivnih na koronavirus. Najviše ih je i dalje u Šapcu 76, Loznici 15, Koceljevi pet, Bogatiću četiri,Vladimircima tri i Malom Zvorniku jedno. U okrugu je 1.036 pozitivnih na kovid-19 od početka pandemije.

U samom Šapcu 727, gotovo dva i po puta više nego u svih ostalih sedam lokalnih samouprava zajedno u kojima je registrovano do sada 312 pozitivnih. U Loznici 208, Koceljevi 34, Vladimircima 25, Bogatiću 24, opština koja je do 27. juna jedina u okrugu bila bez zaraženih, Malom Zvorniku devet, i Krupnju i Ljuboviji po šest. Trenutno je 781 oboleli.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track