Najnovije vesti

CELO UŽICE PRIČA O OVOJ SVADBI: Sve onako po srpski, kao naši stari! Pogledajte u čemu su se venčali Marko i Jovana FOTO
Foto: RINA/ Privatna Arhiva

prelepo

CELO UŽICE PRIČA O OVOJ SVADBI: Sve onako po srpski, kao naši stari! Pogledajte u čemu su se venčali Marko i Jovana FOTO

Srbija

Oduvek smo želeli da se venčamo u narodnoj nošnji, skupa markirana odela me nisu privlačila, kao ni moju supruga venčanica. Negujemo te naše stare običaje, kaže mladoženja

UŽICE - Iz grada na Đetinji prethodnih meseci stizale su samo vesti o korona virusu, punim bolničkim kapacitetima i velikom broju zaraženih. Minulog vikenda iz Užica ipak je poslata lepa slika, a za to su se pobrinuli mladenci Marko i Jovana kojima je virus već dva puta odlagao svadbeno veselje, ali odlučili su ipak da mu doskoče.

foto: RINA/ Privatna Arhiva

„Planirali smo svadbu na proleće, počela je korona. Zatim smo sve bili zakazali za 25. jul, međutim sve smo morali da otkažemo. Kad smo videli da je vrag odneo šalu i da od velikog svadbenog veselja neće biti ništa, odlučili smo da se venčamo samo u opštini. Supruga je trudna, pa ćemo kad budemo krstili sina napraviti pravo veselje, da nadomestimo propušteno“, kaže za RINU Marko Ostojić.

foto: RINA/ Privatna Arhiva

Ono što je mnogima privuklo pažnju jeste narodna nošnja u kojoj je se venčao ovaj mladi bračni par. Sve onako po srpski, kako su se oblačili naši preci – jelek, anterija, šajkača i neizistovni opanci.

foto: RINA/ Privatna Arhiva

„Samo ako znamo ko su nam bili deda i pradeda, znaćemo i ko smo mi i naša deca. Oduvek smo želeli da se venčamo u narodnoj nošnji, skupa markirana odela me nisu privlačila, kao ni moju supruga venčanica.

Negujemo te naše stare običaje i to ćemo prenositi i na naše potomke, da uvek znaju ko su i da su deo  naše Srbije“, rekao je Marko.

1 / 7 Foto: RINA/ Privatna Arhiva

Inače, Marko već nekoliko godina svira u trubačkom orkestru, pa nema sumnje da će na njegovom veselju grmeti limeni instrumenti dok se interpretiraju stare narodne pesme.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...