Završavamo sve proneverene projekte bivše pokrajinske administracije
Foto: vojvodina.gov.rs

Završavamo sve proneverene projekte bivše pokrajinske administracije

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u opštini Ada radove na privođenju nameni mosta na Tisi koji spaja Adu i Padej i prilaznih saobraćajnica, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 140 miliona dinara.

„Ovo je jedan od nezavršenih i proneverenih projekata bivše pokrajinske administracije koje smo nasledili. Ovde ćemo izgraditi i rekonstruisati pristupne saobraćajnice, ali i izvesti radove na mostu koji stoji nedovršen od 2010. godine. Očekujem da će do kraja novembra ovaj most biti u funkciji“, izjavio je predsednik Mirović.

Most ima regionalni značaj jer predstavlja najkraću vezu Ade sa Кikindom.

„Sve nezavršene i propale projekte koje smo nasledili, a bilo ih je mnogo u celoj Vojvodini, mi smo oživeli i vratili u funkcionalno stanje na dobrobit građana Vojvodine“, istakao je predsednik Mirović.

Zoltan Bilicki, predsednik Opštine Ada, rekao je da će zahvaljujući ovoj Pokrajinskoj vladi posle mnogo godina čekanja most biti završen.

Predsednik Mirović obišao je danas i sanirani most na Staroj Tisi, izgrađen 1974. godine, u opštini Bečej, koji se nalazi na putu Bačko Gradište - Biserno ostrvo.

„Pokrajinska vlada izdvojila je sredstva za sanaciju ovog mosta, koji je najbrža direktna veza između Bačkog Gradišta i Bisernog ostrva, a koji nije bio bezbedan za upotrebu. Nastojaćemo da i dalje pomažemo sve opštine i realizujemo i druge projekte u ovom delu Vojvodine“, kazao je predsednik Mirović.

„Hvala Pokrajinskoj vladi, koja je izdvojila sredstva za ovu namenu jer smo od izgradnje imali samo sitne rekonstrukcije“, kazao je Dragan Tošić, predsednik Opštine Bečej.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Кovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track