BEZ DOBRIH VESTI IZ VLASOTINCA: Vanredna situacija produžena drugi put
Foto: Shutterstock

korona ne jenjava

BEZ DOBRIH VESTI IZ VLASOTINCA: Vanredna situacija produžena drugi put

Srbija -

VLASOTINCE - Na teritoriji opštine Vlasotince na snazi ostaje vanredna situacija dok se ne steknu uslovi za njeno ukidanje, objašnjavaju u vlasotinačkom Štabu.

Vanredna situacija se po drugi put za manje od mesec dana produžava, a mere ostaju iste i usklađene su i sa merama koje je doneo republički Krizni štab.

Vanredna situacija u Vlasotincu proglašena je 12. novembra na 14 dana, ali je zbog povećanja broja zaraženih pre dve nedelje Štab odlučio da je produži, a na sinoćnoj sednici učinio je to opet, pišu Južne vesti.

Štab je ostao pri ranijem nalogu da inspekcijske službe, u saradnji sa policijom, vrše strogu kontrolu sprovođenja propisanih mera, a Vodovodu je naloženo da nastavi sa pojačanom dezinfekcijom javnih površina, posebno platoa ispred Doma zdravlja, banaka i pošte, kao i zajedničkog prostora u stambenim zgradama.

- Rad zelene, mlečne i stočne pijace i danas je obustavljen, kažu u Štabu.

Do 15. decembra ostaju na snazi mere koje je usvojio i republički Krizni štab mere - prodavnice prehrambene robe, piljare i menjačnice mogu da rade svakog dana, uključujući i vikend, do 21 sat.

- Apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji, a ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički, frizerski i saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade, objašnjavaju iz Štaba.

Vikednom su zabranjene i sve aktivnosti u Sportsko-rekreativnom centru Vlasina, pa neće moći biti organizovano odigravanje utakmica i treninga vlasotinačkih sportista.

Štab još jednom apeluje na sve građane da poštuju propisane mere epidemološke zaštite - nošenje zaštitnih maski, držanje propisane fizičke distance i sprovođenje dezinfekcije radnog i životnog prostora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track