MALIŠANIMA NA RADOST, NAJLEPŠI POKLON ZA NOVU GODINU: 7 savremenih igrališta za decu gradi se baš ovde u Srbiji! (FOTO)
Foto: Kurir/ T.Ilić

radovi u toku

MALIŠANIMA NA RADOST, NAJLEPŠI POKLON ZA NOVU GODINU: 7 savremenih igrališta za decu gradi se baš ovde u Srbiji! (FOTO)

Srbija -

MALI ZVORNIK - Na području malozvorničke opštine u toku su radovi na izgradnji sedam igrališta za decu koja će biti opremljena po savremenim standardima.

Igrališta će uskoro dobiti mališani u Brasini, Donjoj Borini, Donjem Naselju, Sakaru, Donjoj Trešnjici, naselju Žegrap i MZ Centar.

Mali Zvornik
foto: Kurir/ T.Ilić

Prema informaciji iz lokalne samouprave projekat izgradnje i opremanja dečjih igrališta podržan je od Vlade Švajcarske, sredstvima iz stimulativnog fonda, osvojenim u okviru uspešno realizovanog programa reforme poreza na imovinu.

Vrednost izgradnje je 16,1miliona dinara, bez PDV-a, i u celosti će biti finansirana iz nagradnog fonda švajcarske Vlade. Rok za izgradnju sedam dečjih igrališta, čija će površina u proseku biti po oko 100 metara kvadratnih, je 45 dana. Svako igralište biće ograđeno, osvetljeno i propisno obeleženo, imaće jednu centralnu spravu sa toboganom, klackalicu, dve ljuljaške, dve njihalice i odgovarajući urbani mobilijar, kao i podlogu od adekvatnog materijala za ublažavanje pada.

Igrališta se nalaze u blizini urbanih zona, a lokalna samouprava će, prema rečima Zorana Jevtića, predsednika opštine, nastojati da ovakva igrališta izgradi i u ostalim mesnim zajednicama gde bude mogla pronaći opštinsku parcelu ili reši imovinske odnose na parcelama. On je najavio i da sva postojeća, nebezbedna i nefunkcionalna igrališta u narednom periodu moraju biti uklonjena ili prilagođena pravilniku.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track