VODA SE POLAKO POVLAČI: Pojedina domaćinstva i dalje bez struje i vode, zbog izlivanja Južne Morave zatvoren put Kruševac-Niš
Foto: Printscreen RTS

poplave na jugu

VODA SE POLAKO POVLAČI: Pojedina domaćinstva i dalje bez struje i vode, zbog izlivanja Južne Morave zatvoren put Kruševac-Niš

Srbija -

Na poplavljenom jugu Srbije stanje se normalizuje, a probleme sa strujom i dalje ima oko jedan odsto potrošača. Među njima većinom meštani sela u opštini Medveđa.

Vanredna situacija još je na snazi u 12 lokalnih samouprava, iz domova je evakuisano 85 stanovnika. Zbog izlivanja Južne Morave zatvoren je put Kruševac-Niš kod Đunisa.

Nivo Nišave opao je za više od metar kod Bele Palanke, gde je u selima Dolac i Crvena Reka bilo i najkritičnije.

Opala je i Vlasina, ali prekinuto vodosnabdevanje zbog zamućenja u Vlasotincu neće biti brzo rešeno, jer je reka potkopala branu i oštetila cevovod na vodozahvatu.

Žitorađa, poplave
foto: Kurir

Ibar je sinoć poplavio više kuća na obali u Kosovskoj Mitrovici, dok su porodice koje žive u blizini reke evakuisane.

U tom delu grada je preventivno isključena i struja, prenose mediji. Ibar je ranije poplavio najmanje tridesetak kuća u selima Rudare i Grabovac kod Zvečana.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, ekipe na terenu procenjuju kolika je šteta, posle izlivanja Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice.

Više od tri hiljade ljudi u opštini Kosovska Kamenica od juče je bukvalno odsečeno od sveta nakon rušenja dva mosta u selima Ajnovce i Močare zbog nabujale Krive reke.

I dalje ima prekida u elektro snabdevanju

Nakon velikih problema u elektro snabdevanju otklonjen je najveći broj kvarova u Novom Pazaru i Tutinu, ali prekida i dalje ima.

"Elektroprivereda Srbija" uputila je prethodnih dana dodatne ekipe u te opštine kako bi se situacija sa snabdevanjem električnom energijom u najkraćem roku stabilizovala.

Leskovac, poplave
foto: Kurir Televizija

Sneg i ledena kiša prouzrokovali su havarije zbog kojih je veliki broj domaćinstava u tim opštinama bio bez struje. Pre dva dana, u opštini Tutin je 90 odsto opštine bilo bez struje.

Nišava se vratila u korito

Smirujue se situacija sa polavana u Pirotskom kraju. Nišava se vratila u korito.

Dragana Tončić, načelnica Pirotskog okruga kaže da se voda povukla iz dvorišta, ali da je još uvek ima u podrumskim prostorijama u prigradskim naseljima.

Voda za piće u Pirotu je ispravna, ali se beleži zamućenje u Beloj Palanci.

Danas se, kako kaže, biti podeljeno 200 pari čizama najugroženijim građanima.

U Babušnici i Dimitrovgradu radi se na sanaciji terena.

Opština Dimitrovgrad će danas početi sa procenom štete.

(Kurir.rs/ RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track