Najnovije vesti

VANREDNA SITUACIJA PROGLAŠENA U 12 OPŠTINA: Poplave napravile haos na jugu Srbije, evakuisano 85 ljudi
Foto: MUP

MUP SVUDA POMAŽE

VANREDNA SITUACIJA PROGLAŠENA U 12 OPŠTINA: Poplave napravile haos na jugu Srbije, evakuisano 85 ljudi

Srbija

Zbog obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, proglašena je vanredna situacija u 12 lokalnih samouprava, a pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije s timovima sa spasavanje evakuisali su 85 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka.

Vanredna situacija je uvedena na teritoriji gradova Niša i Leskovca, kao i na celoj teritoriji opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince, Medveđa, Vladičin i Gadžin Han i Kuršumlija.

Zbog obilnih snežnih padavina na delu opštine Prijepolje - za šest mesnih zajednica, proglašena je vanredna situacija, precizira se na sajtu MUP-a.

Evakuisane su 32 osobe iz Doljevca, dve iz Leskovca, šest osoba iz Bojnika, osam iz Bujanovca, četiri iz Zlatokopa kod Vranja, tri iz Pirota, 28 iz Bele Palanke i po jednu iz Dimitrovgrada i iz Donje Trnave kod Niša.

MUP navodi da je na teritoriji Nišavskog upravnog okruga situacija je stabilna.

Svi vodotokovi drugog reda su se vratili u svoja korita, dok u slivu Južne Morave i dalje ima plavljenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Niša, Aleksinca i Ražnja.

Pripadnici Vatrogasno-spasilackog bataljona iz Niša tokom dana vršili su crpljenje vode iz domaćinstava u Doljevcu.

Na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga tokom popodneva pripadnici Specijalistickog tima za spasavanje i rad na vodi u mestu Zlatokop izvršili su evakuaciju domaćih životinja i poplavljenih domaćinstava, a pripadnici Vatrogasno-spasilackog bataljona iz Vranja su i dalje na terenu.

U Topličkom upravnom okrugu, tokom popodneva pripadnici VSJ Prokuplje vršili su 11 crpljenja vode na teritoriji opština Žitorađe i u rejonu sela Badnjevac, i to u selima Držanovac, Badnjevac, Jasenice i Donje Crnatovo.

I na teritoriji Jablaničkog upravnog okruga situacija je stabilna, gde su pripadnici VSJ takođe tokom dana vršili osam crpljenja vode na teritoriji grada Leskovca.

U Pirotskom upravnom okrugu pripadnici Specijalistickog tima za spasavanje i rad na vodi iz Pirota izvršili su evakuaciju 20 osoba, među kojima je bila i jedna trudnica, kao i nekoliko grla sitne stoke iz poplavljenog podrucja na ušću Morkanjske i reke Nišave.

Stanje na ostaloj teritoriji Pirotskog upravnog okruga je stabilno, a vodotoci su u opadanju, navodi MUP.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...