KRALJEVO: Građanima preporučeno skraćivanje boravka na otvorenom
Foto: Kurir / J.S.

gradska uprava

KRALJEVO: Građanima preporučeno skraćivanje boravka na otvorenom

Srbija -

KRALJEVO - U periodu od 1. do 7. februara, šest dana je bila prekoračena koncentracija frakcije PM10 suspendovanih čestica u vazduhu, a po indeksu kvaliteta vazduha, vazduh u gradu Kraljevu bio je pet dana (od 3. do 7. februara) u kategoriji - jako zagađen, a jedan dan u kategoriji zagađen, saopštilo je u četvrtak Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Kraljeva - Odsek za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, građanima se preporučuje izbegavanje fizičke aktivnosti u spoljašnjoj sredini, skraćivanje boravka na otvorenom i preusmeravanje obavljanja uobičajenih aktivnosti u zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha.

- Preporuke se odnose na celokupnu populaciju, a posebno na osetljive grupe - starije osobe, decu i osobe sa oboljenjima srca i pluća. Merenja kvaliteta vazduha vrši Zavod za javno zdravlje Kraljevo koji je akreditovana organizacija za ove poslove. Rezultati kvaliteta vazduha objavljuju se svakodnevno na vebsajtu grada Kraljeva i Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, kaže se u ovom saopštenju.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track