KOVID BILANS U LOZNICI: Njih 77 leči se od korone, jedan pacijent preminuo, na respiratorima dvoje
Foto: Kurir/T.Ilić

Nastavljeno kolebanje virusa u Loznici

KOVID BILANS U LOZNICI: Njih 77 leči se od korone, jedan pacijent preminuo, na respiratorima dvoje

Srbija -

LOZNICA - Jedan kovid pacijent preminuo je od posledica zaražavanja koronavirusom tokom jučerašnjeg dana, navodi se u današnjem bolničkom izveštaju, tako da je zbog korone od početka epidemije zabeleženo ukupno 112 smrtnih slučajeva u lozničkoj Opštoj bolnici.

Na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji su dva, a na neinvazivnoj četiri pacijenta, ali je broj onih na bolničkom lečenju smanjen za osam i danas se njih 77 leči od korone.

U Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’juče je pregledano 86 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, šesnaest manje nego dan pre, a od toga je 44 odsto bilo prvih pregleda, a 16 osoba je upućeno infektologu na dodatni pregled. Od 75 urađenih rendgenskih snimaka, dvadeset manje nego u ponedeljak, novootkrivene su pneumonije kod devet pacijenata, dok je u ambulanti infektologa pregledano 31 lice.

Na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja Loznica i Opšte bolnice Loznica od početka imunizacije dato je više od trinaest i po hiljada vakcina. Do sada je prvom dozom vakcinisano 8.338 osoba, a 5.416 drugom.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track