Najnovije vesti

PODZEMNI GRAD MOŽE BITI SVETSKA ATRAKCIJA: Ministarka turizma Tatjana Matić posetila Mali Zvornik (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

PREDSEDNIK OPŠTINE ZORAN JEVTIĆ BIO DOMAĆIN

PODZEMNI GRAD MOŽE BITI SVETSKA ATRAKCIJA: Ministarka turizma Tatjana Matić posetila Mali Zvornik (FOTO)

Srbija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Tatjana Matić danas je boravila u radnoj poseti opštini Mali Zvornik gde se sastala sa predsednikom opštine Zoranom Jevtićem. Razgovarano je o mogućnostima razvoja turizma u opštini, a onda je sa domaćinima posetila Podzemni grad Karađorđevića.

Jevtić je ministarku upoznao sa dosadašnjim projektima realizovanim ili pokrenutim uz podršku države, kao i o planovima opštine na unapređenju ovdašnjih turističkih potencijala.

Mali Zvornik, Tatjana Matic
foto: Kurir/T.I.

- Predstavili smo ministarki sve naše turističke potencijale, i imamo obećanje da će nam se i dalje pomagati oko uređenja Podzemnog grada Karađorđevića i unapređenja potencijala kao što su Zvorničkog jezero, Radaljska banja i jezero, arheološko nalazište Orlovine. Resorno ministarstvo je za prvu fazu sređivanja Podzemnog grada dalo 32 miliona dinara, opština je učestvovala sa još pet, a oko milion i po je dala za projektnu dokumentaciju. Za drugu fazu je ministarstvo odobrilo 25 miliona, opština dala još dva, a za projektnu dokumentaciju smo platili isto toliko. Treća faza zahteva doradu projekta jer obuhvata i uređenje crkve u Podzemnom gradu. Za tu faza treba još od 20 do 25 miliona dinara čime bi bilo završeno opremanje kompleksa - rekao je Jevtić.

Mali Zvornik, Tatjana Matic
foto: Kurir/T.I.

Ministarka Matić je ocenila da Mali Zvornik ima veliki potencijal za razvoj turizmu i da će novi auto-put Ruma-Šabac- Loznica značajno doprineti porastu broja ljudi koji će posećivati zapadnu Srbiju i Mali Zvornik.

Mali Zvornik, Tatjana Matic
foto: Kurir/T.I.

- Mali Zvornik raspolaže zaista velikim kapacitetima i potencijalima sa Drinom, jezerom, prirodnim lepotama koje poseduje, a Podzemni grad može da bude ne samo regionalna nego svetska atrakcije. Naše ministarstvo je uložilo 57 miliona dinara u Podzemni grad i spremni smo i dalje da investiramo u taj projekat, ali je neophodno da opština donese program razvoja turizma na osnovu kojeg ćemo moći da planiramo dugoročno različite projekte za razvoj turizma u opštini – rekla je ministarka i ocenila da je potreban agilniji odnos svih prema ovim resursima.

Mali Zvornik, Tatjana Matic
foto: Kurir/T.I.

Podsetila je da je ministarstvo kojim rukovodi obezbedilo nekim školama u ovoj opštini lokalnu računarsku mrežu protekle godine i da će je ove dobiti još tri škole, kao i da su skoro sve povezane na akademsku mrežu Srbije i imaju besplatan internet. Kako je rekla u ovoj godini će besplatan internet dobiti još dve škole.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...