KORONA STEŽE LOZNICU: Preminuo još jedan kovid pacijent, na lečenju njih 83
Foto: T.Ilić

ne predaje se

KORONA STEŽE LOZNICU: Preminuo još jedan kovid pacijent, na lečenju njih 83

Srbija -

LOZNICA - Koronavirus u lozničkom kraju polako pojačava pritisak i puni čekaonicu ispred Trijažnog centra u kome je i juče bilo više od 150 pregleda.

Od posledica zaražavanja koronom preminuo je još jedan kovid pacijent u lozničkoj Opštoj bolnici, a od početka pandemije to je 133. smrtni slučaj.

Raduje podatak da su trenutno na kovid odeljenjima 83 pacijenta, sedam manje nego u sredu, a na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su dva. U ustanovi kažu da je uglavnom više prijema nego otpuštanja kovid pacijenata i da sve podseća na novi talas kovida.

U Mačvanskom okrugu korona ne popušta

ŠABAC IMA 72, OSTALI 51 POZITIVNOG

Stisak korone neće da popusti pa su tokom jučerašnjeg (17.3) dana u Mačvanskom okrugu potvrđena još 123 pozitivna uzorka na kovid -19, tri više nego prethodnoga dana, dok je za 46 povećan broj obolelih. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u Šapcu je 72 novozaraženih, više nego u svih preostalih sedam lokalnih samouprava zajedno gde je ukupno potvrđen još 51 slučaj. Loznica ih ima 20, Krupanj sedam, Bogatić i Vladimirci po šest, a po četiri su u Koceljevi, Ljuboviji i Malom Zvorniku. Trenutno je u okrugu 1.178 obolelih, a najviše u Šapcu gde ih je skoro 500, odnosno 496, a sledi ga Loznica sa 333 osobe koje se leče od virusa. Ostale opštine su dvocifrene, Bogatić (85), Krupanj (80), Ljubovija (69), Mali Zvornik (55),Vladimirci (44) i šesnaest ih je u Koceljevi. T.Ilić

Potrošnja kiseonika je velika, vrlo malo je pacijenata kojima nije potrebna kiseonična terapija dok većini jeste i to sa protokom koji premašuje deset litara kiseonika na minut. Ovde se javilo nekoliko pacijenata kojima je posle primljene obe doze vakcine otkriveno da su pozitivni na koronavirus kojim su se zarazili, ili između dva vakcinisanja ili neposredno posle revakcinacije.

U bolnici ističu da takvi imaju blage simptome, nemaju upalu pluća i nisu u takvom stanju da im je potrebna hospitalizacija. Zbog nepovoljne epidemijske situacije Opšta bolnica ponovo radi samo hitne operacije, carske rezove, ortopedijske povrede i zahvate gde se sumnja ili postoje maligniteti. U sredu su u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ obavljena 153 pregleda pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama. Njih 58 prvi put se javilo sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali imali zakazane kontrolne preglede. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 116 radiografija pluća i dijagnostikovano je još 18 novih pneumonija, a 24 pacijenta su iz Trijaže na dodatni pregled upućena infektologu. Istoga dana u ambulanti infektologa pregledana su 62 pacijenta, a malo manje od polovine, njih 28 došlo je na prvi pregled.

Na punktovima za vakcinaciju lozničkog Doma zdravlja od početka imunizacije prvom dozom vakcinisano je 12.655 , a drugom 7.983 osoba.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track