KORONA KLACKALICA U LOZNICI: Ponovo se pune kovid odeljenja, u prethodna 24 sata preminuo još 1 pacijent
Foto: T.Ilić

teško i dalje

KORONA KLACKALICA U LOZNICI: Ponovo se pune kovid odeljenja, u prethodna 24 sata preminuo još 1 pacijent

Srbija -

Korona iscrpljivanje se nastavlja i nikako da sve brojke krenu u željenom pravcu opadanja.

U jednom segmentu učini se boljitak, ali ga pokvari nešto drugo i to tako traje već mesecima i još se ne vidi kraj u Loznici. U lozničkoj Opštoj bolnici juče je preminuo još jedan kovid pacijent tako da je od početka pojave korone ovde od posledica zaražavanja koronavirusom zabeleženo 157 smrtnih slučajeva.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" juče su pregledana 172 pacijenta, 47 manje nego dan pre, sa akutnim respiratornim tegobama, a njih 47 prvi put je došlo zbog simptoma koji ukazuju na kovid infekciju dok su ostali imali kontrolne preglede.

Infektologu je upućena 41 osoba, a u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledana su 43 pacijenta. Više od polovine, njih 28, prvi put se javilo na pregled. Urađena su 163 rendgenska snimaka pluća, 53 više nego u utorak, a otkrivene su pneumonije kod 23 pacijenta .

Ponovo je povećan broj pacijenata na bolničkom lečenju, sada za osam i trenutno ih je 125, šest osoba je na neinvazivnoj, a jedna na invazivnoj respiratornoj podršci, navodi se u izveštaju lozničkih zdravstvenih ustanova koje se uporno bore sa kovidom.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track