KORONA U LOZNICI: Hospitalizovano 119, preminuo jedan pacijent
Foto: T.Ilić

poslednji podaci

KORONA U LOZNICI: Hospitalizovano 119, preminuo jedan pacijent

Srbija -

Od posledica zaražavanja korona virusom tokom jučerašnjeg dana preminuo je još jedan kovid pacijent u lozničkoj Opštoj bolnici. Crni niz započet tokom vikenda, kada je bilo pet smrtnih slučajeva, nažalost je nastavljen i od početak pandemije korone do sada je izgubljen 171 život.

Broj pregleda u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ i juče je bio veći od dve stotine. Primljeno je 209 pacijenata, a za njih 36 to je bilo prvo javljanje lekaru zbog simptoma sličnih kovid infekciji, a 37 je upućeno infektologu.

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je sto pacijenata, a tačno četvrtina došla je na prvi pregled. Ohrabruje podatak da su od 176 rendgenskih snimaka pluća otkrivene pneumonije kod tek petnaest pacijenta.

Na kovid odeljenjima trenutno se nalazi 119 osoba na bolničkom lečenju, šest manje nego juče, četiri su na neinvazivnoj respiratornoj podršci, a tri na invazivnoj.

Inače, u Loznici se nisu svi pridržavali protivepidemijskih mera pa je prema informacijama iz gradske uprave tokom vikenda prekinuto privatno slavlje u jednom lozničkom selu i naloženo pražnjenje objekta. Zbog nepoštovanja mera sledi jedanaest prekršajnih naloga, jedan za odgovorno lice i deset za nenošenje maski.

Na području Loznice nadležni su ukupno kontrolisali 163 objekta. Prema saopštenju načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca, od 16. do 19. aprila kontrolisana su ukupno 1.684 objekta u okrugu, 87 inspektora je učestvovalo u nadzoru, a u 63 slučaja utvrđene su nepravilnosti u vezi sa protivepidemijskim merama.

Zbog toga su doneta dva prekršajna naloga od po 150.000 i 22 naloga od po 5.000 dinara.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track