Najnovije vesti

LESKOVAC PUN BILBORDA ZAHVALNOSTI GRČKOM KAPETANU: On je odbio da nas bombarduje 1999! Srbija mu se ovako odužila (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

da se nikad ne zaboravi

LESKOVAC PUN BILBORDA ZAHVALNOSTI GRČKOM KAPETANU: On je odbio da nas bombarduje 1999! Srbija mu se ovako odužila (FOTO)

Srbija

Oglušio se o direktno naređenje i vratio brod u luku, time su počela njegova lična stradanja zbog srpskog naroda. Patrijarh srpski Irinej odlikovao je 2018. ordenom Svetoga cara Konstantina. Grčki kapetan je tim povodom odgovorio da mu je "naše hvala najveće odlikovanje"

BEOGRAD/LESKOVAC - Na leskovačkim bilbordima osvanula je poruka zahvalnosti grčkom kapetanu koji je odbio da nas bombarduje!

Marinos Ricudis, kapetan broda grčke ratne mornarice 1999. godine, oglušio se o direktno naređenje i vratio brod u luku. Time su počela njegova lična stradanja, svojim Fejsbuk postom podsetila je Tamara na stranici Live from Greece. 

Mnogi grčki mornari stali su uz svog kapetana, narod ga je podržao, ali ga je ipak vojni sud 1999. osudio na dve i po godine zatvora. Pritvorom se nisu završile njegove nedaće – suđeno mu je pred devet sudova i izbačen je iz službe.

Marinos Ricudis, Bilbordi, Leskovac
foto: Facebook Printscreen/Live from Greece

Država Srbija odužila se grčkom kapetanu. Patrijarh srpski Irinej odlikovao ga je 2018. ordenom Svetoga cara Konstantina.

Grčki kapetan je tim povodom odgovorio da mu je "naše hvala najveće odlikovanje".

(Kurir.rs/Facebook Live from Greece)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...