MANJA CENA ODNOŠENJA SMEĆA: Malozvornička opština podržava lokalnu privredu
Foto: Kurir/T.I.

MANJA CENA ODNOŠENJA SMEĆA: Malozvornička opština podržava lokalnu privredu

Srbija -

MALI ZVORNIK - Za preduzeća i radnje na području opštine Mali Zvornik cena odnošenja komunalnog otpada sa otvorenog prostora smanjena je sa 3,3 na dinar po metru kvadratnom, objavljeno je na opštinskom sajtu. Javno komunalno preduzeće ‘’Drina“ donelo je takvu odluku, a Opštinsko veće dalo saglasnost na predloženi cenovnik.

Ovakvo smanjenje cene za odnošenje smeća odnosi se na 195 firmi na području malozvorničke opštine koje imaju velike površine otvorenog prostora na kome ne proizvode velike količine komunalnog otpada. Tu spadaju preduzeća i radnje koje imaju otvorene magacine i razna druga skladišta, parkinge, šume, pilane i sličan otvoreni prostor. Predsednik opštine, Zoran Jevtić, smatra da je ovakva odluka pravična i da će veoma značiti vlasnicima pomenutih radnji i preduzeća, a obrazlažući je kaže da na ovaj način lokalna samouprava želi da rastereti i podrži lokalnu privredu, omogući očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mesta.

- Cena odvoženja smeća za preduzeća i radnje koje poseduju veliki otvoren prostor umanjena je tri puta i to će veoma olakšati njihovo poslovanje, budući da se radi o subjektima koji u svom sastavu imaju površine od više hiljada metara kvadratnih, na kojima gotovo da ne stvaraju komunalni otpad – navodi opštinski sajt njegove reči.

Opština nastoji da pomogne ovdašnju privredu, a za to je nedavno dobila i zvaničnu potvrdu. U takmičenju gradova i opština ‘’Šampioni preduzetništva 2020’’ koje su pokrenuli NALED i Republički sekretarijat za javne politike pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i podršku projekta nemačke razvojne saradnje ‘’Reforma javnih finansija - Agenda 2030“ koji implementira GIZ, u kategoriji malih lokalnih samouprava Mali Zvornik je bio treći, iza Crne Trave i Brusa.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track