Najnovije vesti

PAMTITE LI LUKU, BEBU-DŽINA IZ LJIGA: Na rođenju imao skoro 6 kg, a danas je veseli 5-godišnjak! Mali delija sada izgleda ovako
Foto: RINA

delija

PAMTITE LI LUKU, BEBU-DŽINA IZ LJIGA: Na rođenju imao skoro 6 kg, a danas je veseli 5-godišnjak! Mali delija sada izgleda ovako

Srbija

Luki su sve stvari koje su mu roditelji i rodbina kupili kako bi se pripremili za novog člana porodice, bile male

LJIG - Luka, petogodišnji dečak iz Ljiga, još kao novorođenče bio je pod budnim okom javnosti i oko njega su sevali blicevi. Rođen kao jedna od najkrupnijih srpskih beba u poslednjih nekoliko decenija, sa svojih 5.900 grama i 64 centimetra dužine zaista je bio beba-džin.

Majka Marija porodila se tada na carski rez, i kaže da je i prva njena beba bila krupnija, ali da ih je ovaj delija sve iznenadio. Danas je Luka živahni petogodišnjak i zbog toga što je rođen kao veoma krupan nije imao nikakvih problema.

„Prvo dete na rođenju je bilo teško oko četiri kilograma i svi su govorili da je krupnije, ali kad je Luka došao na svet svi su ostali bez reči. Nije imao nikakvih zdravstevnih problema, što je najvažnije u tim situacijama. Doktori kažu da su često problemtačinija krupnija novoronđenčad od onih koja su rođena kao izrazito sitni“, kaže za RINU Marija.

Zanimljivo je bilo što su Luki sve stvari koje su mu roditelji i rodbina kupili kako bi se pripremili za novog člana porodice, bile male. Nosio je garderobicu nekoliko brojeva veću od svojih vršnjaka.

„Pitali smo se kako će odrastati kasnije, pošto osim što je bio poprilično težak imao je i visinu od čak 64 centimetra. Kad su mi ga doneli prvi put nisam imala osećaj da je u pitanju tek rođena beba, pošto je on bio mnogo krupniji. Sada sa svojih nepunih pet godina on ima oko 27 kilograma i viši je od svojih vršnjaka, ali se ne vidi preterana razlika“, rekla je Marija.

Luka obožava da se vozi bickl i rolere, a njegova majka kaže da je poprilično spretan, brzo savladava sve prepreke i da nema reči o tromosti o kojoj se često govori kad su u pitanju krupnije bebe i mališani.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...