STOJAN POSLE 30 GODINA NAPUSTIO POLICIJU: Nasledio je taštino imanje, a nije mu nimalo teško da radi od ZORE DO MRAKA (VIDEO)
Foto: screenshot youtube/Info LIGA Ivanjica

uživa u prirodi

STOJAN POSLE 30 GODINA NAPUSTIO POLICIJU: Nasledio je taštino imanje, a nije mu nimalo teško da radi od ZORE DO MRAKA (VIDEO)

Srbija -

Ivanjičanin Stojan Perišić je nakon 30 godina rada u policiji počeo da se bavi poljoprivredom i stočarstvom na imanju u Budoželji.

Zemlju, ovce, krave i maline, kako kaže, u nasledstvo mu je ostavila tašta, a to je samo jedan od razloga da grad zameni selom. Uglavnom uživa u svakodnevnim obavezama na imanju, a iako gazi sedmu deceniju nije mu teško da radi od zore do mraka.

- Ceo dan ti ne vidiš čoveka sem što vozila prolaze. Katastrofa za Srbiju. Poneko dođe da uradi malinu pa beži u grad - kaže Stojan.

Računica od poljoprivrede je prema njegovim rečima tanka.

ovce, čobanin
foto: screenshot youtube/Info LIGA Ivanjica

- Slaba vajda. Kad bi stavio na olovku bio bi minus. Više je uloženo nego što vredi - kaže Stojan.

Smatra da je teško vratiti omladinu na selo.

- Mladi misli da odmah zgrnu pare, ali ne može, moraš da radiš polako, to što si polako znojem stekao znaćeš da ceniš, sve što je brzo došlo, brzo i odlazi, ne mora svako fakultet da završe. Ja nemam gde da klepam sekire i budak. Sada nemaš ni vodoinstalatera ni električara bez starih ljudi. Svaki je zlatan zanat - kaže Stojan.

(Kurir.rs/Infoliga)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track