MALI ZVORNIK LIDER MAČVE U VAKCINACIJI: Sutra nastavak na svim vakcinalnim punktovima
Foto: T.Ilić

imunizacija u Mačvanskom okrugu

MALI ZVORNIK LIDER MAČVE U VAKCINACIJI: Sutra nastavak na svim vakcinalnim punktovima

Srbija -

LOZNICA - Na području Mačvanskog okruga imunizacija stanovništva protiv kovida-19 trajala je i juče, prvoga maja, a posle današnje pauze biće nastavljena u ponedeljak na svim vakcinalnim punktovima u osam lokalnih samouprava.

Prema rečima dr Dragane Radojičić, načelnice Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, na području Mačvanskog okruga do juče je dato više od 130.000 doza sve četiri vrste vakcine koje su na raspolaganju. Kako je izjavila, prvu dozu trenutno je primilo više od 33 odsto građana koji mogu da se vakcinišu, dok je u okrugu 24 odsto onih sa dobijenom i drugom dozom.

U ovom trenutku rekorder je opština Mali Zvornik u kojoj je više od 60 odsto građana primilo prvu dozu vakcine protiv koronavirusa. Nadležni kažu da je u čitavom okrugu došlo do poboljšanja situacije, a mnogo je veće interesovanje otkako su krenuli da se približavaju stanovništvu. To čine tako da ne dolaze samo građani na punktove za imunizaciju nego u svim lokalnim samouprava, kako bi što bolje iskoristili četiri dana crvenog slova kada ljudi ne rade, ekipe idu po seoskim ambulantama, iz jedne mesne zajednice u drugu, gde građani dolaze da se vakcinišu.

Inače, prema poslednjim podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje saopštenih za 30. april u Mačvanskom okrugu je toga dana potvrđeno još 112 pozitivnih uzoraka na kovid -19, a 1.585 je trenutno obolelih. Mali Zvornik koji je najbolji po broju vacinisanih imao je troje pozitivnih i 73 bolesnih od kovida.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track