U MAČVANSKOM OKRUGU 1 POZITIVAN: Zaražen samo Šapčanin, korona virus potpuno spustio loptu
Foto: T.Ilić

bilans

U MAČVANSKOM OKRUGU 1 POZITIVAN: Zaražen samo Šapčanin, korona virus potpuno spustio loptu

Srbija -

LOZNICA - Korona virus je potpuno spustio loptu u Mačvanskom okrugu gde je na Vidovdan, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, potvrđen samo jedan pozitivan uzorak na kovid i to u Šapcu.

Ostalih sedam lokalnih samouprava nisu imali novozaražene. Broj obolelih je manji od trideset, ima ih 26, a više od polovine je u Loznici (14). Obolele imaju još Krupanj šest, Šabac pet, Bogatić jednog dok takvih nema u Koceljevi, Ljuboviji, Malom Zvorniku i Vladimircima. Do danas je u okrugu obe doze vakcine dobilo 102.095 osoba, a 16.193 samo jednu.

Prema zajedničkom izveštaju Opšte bolnice i Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ u Loznici je tokom jučerašnjeg dana u Trijažnom centru pregledano 36 osoba, od toga se njih šesnaest javilo prvi put, a šest je upućeno infektologu. U ambulanti Infektivnog odeljenja bilo je petnaest pacijenata na pregledu, od kojih se pet ranije nije javljalo zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciju. Urađeno je i sedamnaest rendgenskih snimaka pluća i otkrivene tri nove pneumonije. Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi jedanaest kovid pacijenata, pet manje nego juče, svi dišu svojim plućima i nema preminulih.

Inače, u Loznici se život odvija kao da nema korone. Jedino se u nekim trgovinama i ustanovama traži nošenje maski dok se u većini drugih objekata ulazi bez i njih i život se gotovo sasvim normalizovao.Ugostiteljski objekti rade normalno, organizuju se veselja, rade bazeni i gotovo ništa, sem starih natpisa na ulaznim vratima o ’’obaveznom nošenju maski’’, ne podseća da još uvek traje ’’doba korone’’.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track