Najnovije vesti

EMIR KUSTURICA UČESTVOVAO U GAŠENJU POŽARA NA MOKROJ GORI: Srbi najbolje funkcionišu kada imaju teške zadatke
Foto: Zorana Jevtić

ima iskustva u borbi sa vatrom

EMIR KUSTURICA UČESTVOVAO U GAŠENJU POŽARA NA MOKROJ GORI: Srbi najbolje funkcionišu kada imaju teške zadatke

Srbija

Vatrena stihija koja je u subotu zahvatila brdo Brezovica u blizini Mokre Gore mogla je stići i do Mećavnika i Drvengrada. Kao predvodnik ekipe koja se borila sa požarom, na terenu je celu noć proveo i proslavljeni srpski i svetski reditelj Emir Kusturica.

Na svu sreću, kako on kaže, požara više nema, ali ima vetra i dima. Na osnovu svoga iskustva iz prethodnog požara, Kusturica je savetovao ekipu koja se borila sa vatrenom stihijom i davao im instrukcije, kako bi požar što pre bio ugašen.

- Trenutno se nalazim na vrhu Brezovice. Helikopterska jedinica je učestvovala u akciji gašenja vatre i još uvek je tu. Požara više nema, ali ima vetra i ima dima. Zadatak je bio težak, ali ovo je primer koji pokazuje da Srbi funkcionišu najbolje kada su teški zadaci pred njima - rekao je Kusturica i dodao da bi i narednih dana trebalo nadgledati situaciju.

Takođe, Kusturica ističe da su gradonačelnica Užica Jelena Raković, vatrogasna jedinica koja je učestvovala u gašenju požara, te Putevi Užice, zaslužni za to što je požar brzo ugašen.

Podsetimo, od nedelje popodne kada je u Mokroj Gori, na terenu Brezovice izbio požar, korak po korak i uz ogromne napore trajala su nastojanja da se na nepristupačnom terenu lokalizuje vatrena stihija koja je zahvatila oko 100 hektara šume i rastinja.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja